Lezárult a Coccolino Mesemozgalom meseíró pályázata

nlc | 2005. November 21.
Ugye, mindannyian emlékszünk a Coccolino meseíró pályázatára? Ez a különleges kezdeményezés a végéhez ért, és elkészült a Coccolino Mesekönyv.

A könyv november végétől kapható az ország minden nagyobb könyvesboltjában!





A mesék csodálatos világa minden kisgyermek számára nagyon fontos. Amikor mesélünk, akkor közelebb kerülünk egymáshoz. Az együtt töltött esték pedig semmi mással nem pótolhatóak. A Coccolino Mesemozgalom ezt szülő-gyermek összetartozást szeretné még meghittebbé tenni. Már a meghirdetett pályázat is az együttmesélésre öszönözte a családokat, de most már az eredmény is kézzelfogható. A Coccolino mesepályázatra érkezett közel 3000 meséből a legszebb történetek bekerültek a könyvbe, kiegészítve 6 mesével, amelyet Szűcs Teri meseíró írt. Arról pedig, hogy a mesék még vonzóbbak legyenek, Elek Lívia illusztrációi gondoskodnak.



Hogy miről szólnak a történetek?







Természetesen Coccolino maciról és barátairól. Megismerkedhetünk a Mintás társaság csíkos és pöttyös tagjaival, sétálhatunk az Elrejtett völgyben, kutathatunk a Nagy Erdőkutatóval, és még sok-sok érdekesség vár ránk a könyvet olvasgatva. Megannyi kedves történet, meseszép képekkel. Szerezzünk örömet gyermekünknek, és olvassuk együtt a vidám történeteket.


Októberben elindult a Coccolino Mesekönyv promóció is, melynek keretein belül a Coccolino öblítők segítségével most 1000 Ft kedvezménnyel rendelheted meg a Coccolino Mesekönyvet. A részletekért kattints ide! » 

Ráadásul a beteg gyermekeken is segíthetsz, hiszen a Coccolino a könyvek értékesítéséből befolyó jutalékát egy összegben átutalja a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány számlájára, hogy még több gyermeknek segítse a gyógyulását és szerezzen felejthetetlen perceket.

Tarts velünk! Addig is olvasd el gyönyörű mesénket, ami a könyvbe már nem fért be, de a zsűri egyik kedvence lett!


Mire jó a mackó?







Coccolino maci megvárta, amíg elalszik a család, majd nyújtózkodott egy nagyot a polcon, ahol lakott. Arra gondolt, hogy milyen jó lenne, ha elmondhatná az embereknek, hogy ő is tud beszélni, tud mozogni, játszhat bújócskát vagy fogócskát – hogy ő nem csak egy egyszerű játék medve… A barátai, a többi polcon lakó állat szintén tudott beszélni: Fáni, a műanyag elefánt és Tóni, a porcelán jegesmedve. De Tóni inkább hallgatott. Félt felhívni magára a figyelmet, ugyanis attól tartott, hogy el fogják törni, mint Fecnit, az üvegből faragott fácánt. Hiába magyarázta neki Fáni, hogy az egy véletlen baleset volt. A gazdájuk csak le akarta porolni Fecnit, és az kicsúszott a kezéből.

– Könnyen beszélsz! Te nem vagy törékeny – dörmögte válaszképpen Tóni. – S holnap lesz a költözés. Ripityomra fogok menni valamelyik dobozban!
Így volt: másnap a család minden tagja kartondobozokba, táskákba, zacskókba csomagolt. Eljött a szekrények és polcok kiürítésének ideje.
– Milyen szép ez a jegesmedve! – fogta Tónit a kezébe a gazda. – Emlékszem, volt egy társa, egy üvegfácán, amit véletlenül eltörtem. Hová tegyem ezt, hogy épségben maradjon?
Ekkor ránézett Coccolinóra, aki békésen ücsörgött a polcon.
– Ez az! – kiáltotta a gazda, és Coccolinót odaszorította Tónihoz. A két barát







átölelte egymást. Majd gazdájuk betette őket egy dobozba, és Fánit is odasimította Coccolino oldalához.
– Így ni! Ez a puha mackó meg fogja védeni a jegesmedvét attól, hogy darabokra törjön.
Most már hárman ölelték át egymást a dobozban. Coccolino a testével védelmezte a barátait minden ütközéstől, puffanástól, koccanástól.
Aztán a család holmijait költöztető teherautó ringásában mindhárman elaludtak. Tóni az új otthonáról álmodott. Nagyon rég nem aludt ilyen jól. S mikor felébredtek, megbeszélték: hát erre jó egy puha mackó.


Írta: Veres Tamás, Rajz: Elek Lívia



Látogass el honlapunkra! »

Exit mobile version