Halászlé minden mennyiségben

nlc | 2005. November 30.
A karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor összejön a család, megajándékozzuk egymást, és persze jókat eszünk. A háziasszony, aki a karácsonyi menüt készíti, már hetekkel korábban beszerzi az alapanyagokat.





A mi szokásainkhoz hozzátartozik, hogy az ünnepi fogások között szerepeljen az étlapon a hal. Ezzel az eladók is tisztában vannak, úgyhogy érdemes megvárni a friss halszállítmányt, hogy a legfinomabb halászlé a miénk legyen. Amit jó korábban is beszerezni, az mindenképpen a finom fűszerpaprika és a Knorr Halászlékocka, hiszen ezek nélkül mit sem ér a friss hal. Ha van időnk nézegessük át a recepteket az interneten, szakácskönyvekben, mert nem árt néha egy kis újítást is becsempészni a szakácsművészetünkbe.

Mindenképpen hagyjunk magunknak időt a főzésre, ne kapkodjunk az utolsó pillanatban. Kérhetünk segítséget is, hiszen a párunkra biztosan rábízhatjuk a bevásárlás egy részét, így időt nyerhetünk magunknak.

Egy izgalmas receptet mi is ajánlunk az ünnepi menühöz, hátha elnyeri a tetszésed. Próbáld ki:

Gombás halpaprikás


Hozzávalók:





100g füstölt szalonna
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 db tv paprika
2 db paradicsom
50 g champignon gomba
200g harcsa vagy ponty filé
3 db Knorr halászlékocka 3 dl vízben feloldva
1 tk fűszerpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl tejföl
2 ek liszt

Elkészítés:

A kockára vágott, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk a vöröshagymát és hozzáadjuk a kockára vágott paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával és feleresztjük a feloldott halászlékockákkal. 10 percig főzzük és hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, paradicsomot és a kockára vágott halfilét. Miután a hal megfőtt tejfölös liszttel behabarjuk, kiforraljuk és tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óránál több

További receptek! »
Exit mobile version