Hozzávalók:
1 bébi pulyka
3 narancs
3 alma
1 csomag vegyes aszalt gyümölcs
1 hagyma
só
bors
citromfű
petrezselyem
borsikafű
pirospaprika
olíva olaj
Elkészítés:
A fűszereket apróra vágjuk (ha szárított fűszereket használunk, összemorzsoljuk), és összekeverjük a sóval és az olajjal. A megmosott pulykát jó vastagon bekenjük vele kívül-belül, majd fóliába becsomagoljuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a pulykát egy sütőzacskóba rakjuk, a vegyes asztalt gyümölccsel, a cikkekre vágott alma és a megpucolt narancs egy részével megtöltjük. A maradék almát és narancsot, valamint a karikára vágott hagymát mellé tesszük. Kevés olíva olajjal meglocsoljuk a pulyka tetejét. 150 fokon 1,5 órát sütjük. Utána szétnyitjuk a zacskót, és további 40 percre visszatesszük a sütőbe, közben locsolgatjuk a pulyka tetejét a zacskóban lévő szafttal, hogy a teteje piros, és ropogós legyen.