Kuglóf

nlc | 2005. November 30.
Az ünnepi asztalon ott a helye! A kuglóf nemcsak finom, de dísze is a megterített asztalnak!





Hozzávalók:

35 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
mazsola


Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, és gyenge lángon megfuttatjuk. A vajat egy kis lábosban felolvasztjuk.
A lisztet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a tojásokkal, majd lassan hozzáadjuk az élesztős tejet, végül a felolvasztott vajat. Beleszórjuk a mazsolát, elkeverjük, és egy kivajazott kuglófformába öntjük a tésztát. Addig kelesztjük, míg a massza a forma háromnegyedéig fel nem jön. 150 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt a tészta, kifordítjuk a formából, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Exit mobile version