Mézeskalács

nlc | 2005. November 30.
Ehetõ karácsonyfadísz, és elmaradhatatlan ünnepi sütemény. Mindenki kedvence!





Hozzávalók:

20 dkg méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás
2 kávéskanál fahéj
1 késhegynyi szegfűbors
1 kávéskanál szegfűszeg
1 késhegynyi gyömbér
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor


Elkészítés:

A mézet, a cukrot és a vajat egy lábosban összemelegítjük. Mikor kihűlt, belekeverjük a tojásokat és a fűszereket. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és apránként a mézes masszához adjuk. Jól átgyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk belőle. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a mézeskalácsokat beletesszük, 150 fokon addig sütjük, míg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.

Exit mobile version