Fagyasztott csokoládébombák

nlc | 2006. Április 13.
Ha a csoki a mindened....Túrbózd fel egy kis kakaóval és tejszínnel. Melátod ez igazán a nyerõ bomba!





Hozzávalók 12 adaghoz:

•  25 dl Carte d’Or Csokoládé jégkrém
•  Kakaópor


Csokoládékrém töltelék:

•  25 dkg tört feketecsokoládé
•  2,5 dl sűrű, friss tejszín
•  2 evőkanálnyi kristálycukor


Elkészítés:

Készítsünk 12 kisméretű jégkrémgombócot dinnyés vagy kávéskanalat használva, tegyük egy tálba, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 1 órára. A csokoládékrém elkészítéséhez tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a tejszínt és a cukrot egy edénybe és melegítsük alacsony lángon; addig kavarjuk amíg a cukor felolvad. Öntsük a csokoládéra a tejszínelegyet, és hagyjuk néhány percig megolvadni. Keverjük óvatosan 10 percig, amíg a keverék ki nem hűl. Amikor a jégkrémgombócok megkeményedtek, hempergessük bele őket egyesével a csokoládékrémbe, majd a kakaóporba.










CARTE D’OR TANÁCSA:

Ha szükséges, ismételjük meg a kakaóporba hempergetést.  


 


 

Elkészítési idő: 30 perc
Mélyhűtés: 1 óra
Főzési idő: 5 perc







Exit mobile version