Rózsaszirom jégkrémmel

nlc | 2006. Április 13.
Ez a legkülönlegesebb jégkrémdesszert, amirõl valaha is hallottál! Nem fogsz csalódni benne!





Hozzávalók:

•  20 dkg eper
•  10 dkg cukor
•  Körülbelül 30 rózsaszirom
•  2 tojás
•  Cukor
•  Mentalevelek
•  Carte d’Or Eper vagy Citrom jégkrém



Elkészítés:

3 órával a tálalás előtt készítsünk eperöntetet: törjük össze villával az epret, és mixeljük össze a cukorral.
Kandírozzuk a rózsaszirmokat: verjük fel keményre a tojásfehérjét és vonjuk be vele a rózsaszirmok mindkét oldalát. Majd forgassuk bele a szirmokat cukorba, és tegyük egy rácsra 2-3 órára száradni.
Tálaláskor öntsünk mindegyik tányérra egy kis eperöntetet. Tegyünk a közepére egy gombóc Carte d’Or jégkrémet. Helyezzük a rózsaszirmokat köré, mintha egy virág lenne. A virág szárát mentalevelekkel helyettesíthetjük.












 


 


 


 


 


 








Látogass el a honlapra! »

Exit mobile version