Levélbe csomagolt frissesség

nlc | 2006. Május 31.
Ahogy a hõmérséklet melegszik, egyre nagyobb kedvet kapunk a könnyû salátákhoz. Bõvítsd a régi ismerõsök körét, és ismerkedj meg a legnépszerûbb fajtákkal, amelyekhez elkészítési tippekkel is szolgálunk.

Frízsaláta
A fodros levelű, erős aromájú saláta nagyon ízletes húsok mellé vagy pirítósra.
Ha nedves konyharuhában tárolod, akár három napig is megőrzi frissességét.

Radicchio
A kerek, sötétvörös levelű, enyhén kesernyés saláta Észak-Olaszországban honos. A belső, élénk bordó leveleit lehet megenni. Hazájában sajtokhoz és rizottóhoz kínálják. Kövesd te is a példájukat!

Római saláta
A robusztus levelekhez erős ízek párosulnak, egyedülállóknak is kiváló, mert kisebb adagban is beszerezhető. A népszerű Cézár-salátához ez a legmegfelelőbb!


Madársaláta
Régebben csak télen lehetett kapni, ma már egész évben megtalálhatod a piacon a galambbegysalátának is nevezett finomságot. Más típusú salátákhoz keverve és mártásokhoz is kiváló. Az élénkzöld levelekből válassz!

Fejessaláta
Általában zöld, de színes levélszélű is létezik. Legcélszerűbb frissen, nyersen fogyasztani, különböző öntetekkel meglocsolva. Készíthető belőle főzelék vagy leves is, de ilyenkor a hőkezelés miatt csökken a tápanyagtartalma.

Ruccola
Apróbb leveleit saláták, levesek és tészták ízesítéséhez javasoljuk. De salátamix alapjaként is megállja a helyét. Enyhén csípős íze miatt kis mennyiségben érdemes használni.

A Wellness Magazin júniusi számában további salátafajtákkal ismerkedhetsz meg, és azt is megtudhatod, hogy melyikből hogyan készítheted a legfinomabb ételeket.

Exit mobile version