Fügés-almás sütemény

nlc | 2006. Augusztus 03.
Neked is a Madártej a kedvenced? Próbáld ki ezt a desszertet és nem fogsz csalódni!

6 személyre






Hozzávalók:

•  24 dkg Carte d’Or Madártej jégkrém
•  6 darab alma
•  12 dkg kandírozott füge
•  3 dkg fahéjrudacska
•  3 dkg ánizscsillag
•  3 dkg édestészta
•  5 dkg friss füge
•  Cukor
•  Vaj
•  Nugát- vagy étcsokoládé darabok



Elkészítés:

1.) Az almát vágjuk félbe, a fügét pedig kis kockákra. Fozzük meg vaj és cukor hozzáadásával. Vajazzuk és cukrozzuk meg az édestésztát, rakjuk rá a köretet és hajlítsuk háromszögalakba. Tegyük be a sütobe 8 percre 180 fokon.

2.) Tegyük a forró süteményt egy tányérra. Csillagalakú ánizzsal és fahéjrudacskával díszítsük.

3.) Tegyünk mellé 2 gombóc Carte d’Or Madártej jégkrémet. Nugátdarabokkal vagy étcsokoládé darabokkal és karamellszósszal díszítsük, amit cukorból készítünk.








További ínycsiklandó jégkrémdesszert-receptek várnak rád a www.jegkremdesszert.hu weboldalon






Exit mobile version