Zöldborsó fõzelék

nlc | 2006. Augusztus 17.
A leghagyományosabb ételt is megbolondíthatjuk egy kis Knorr Ízbombával! Próbáld ki mennyire feldobja a zöldborsófõzeléket is, még akkor is, ha csak egy tükörtojást tálalsz mellé

Hozzávalók 2-3 fő részére:

• 0,5 kg zöldborsó
• 3 dkg (kb. 2 ek) liszt
• 10 dkg vaj v. margarin
• 0,5 l víz vagy tej (vagy ezek keveréke)
• 2 db Knorr Petrezselymes Ízbomba
• cukor, só






A megmosott friss v. mirelit zöldborsót a zsiradékon röviden pároljuk. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk, majd felöntjük a vízzel vagy tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, óvatosan kevergetve jól kiforraljuk, majd hozzámorzsolunk 2 db (vagy ízlés szerint) Knorr Petrezselymes Ízbombát. Szükség szerint sóval, cukorral utóízesíthetjük.

Ha rendelkezésre áll konzerves zöldborsó, akkor azt leszűrve és átmosva adjuk a forrásban lévő vízhez vagy tejhez. Ezt sűrítsük forrás után vajjal és liszttel rántássá. Ízesítsük Ízbombával, szükség szerint cukorral és sóval.
Kitűnő feltét a tükörtójás.

Elkészítési idő: 30 perc
Exit mobile version