Amikor elõbukkan a víz…

nlc | 2006. Október 10.
Az ásványvizek több száz, de akár millió évig is a földfelszín alatt, a talaj mélyebb rétegeiben maradnak magukba szívva környezetükbõl az emberi szervezet számára is értékes ásványi anyagokat.





A víz feltör a felszínre forrásként, vagy fúrt kutakon keresztül kitermelik és palackozzák.

Mint a legtöbb ásványvíz, így az AVE ásványvíz is a földalatti, szennyeződésektől mentes, ember által nem érintett vízrétegekből származik.


Hogyan is bukkan elő az ásványvíz?

A felszín alatt megbúvó vizek, időről időre bukkanak fel a föld mélyéből. Általában a domborzati adottságoktól függ, hogy a nyomásviszonyok ingadozásának hatására mikor tör fel az értékes ásványvíz. Amikor a víz pontszerűen tör fel a földből, azt nevezzük forrásnak. Ezek a források sorba is rendeződhetnek, amit a szaknyelvben forrásvonalnak nevezünk. Ilyenkor nagyobb felületre is kiterjed a felszínre bukkanás. Mivel az emberiség vízkészlete folyamatosan fogy, így rá vagyunk kényszerítve, hogy a vizet mesterséges úton hozzuk a felszínre, hiszen nincs időnk kivárni, míg a természeti erők lassú munkával a felszínre hozzák.

Az emberek ezért kutakat fúrnak, és így sokkal rövidebb idő alatt jutnak vízhez, mint a természetes folyamatnál.






A szunnyadó víz

Amikor a kutfúrás közben elérjük a kívánt mélységet, az ásványokat tartalmazó víz többszáz, vagy akár több millió éves álmából ébred. A földfelszínre törve pedig magával hozza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, és a tiszta víz éltető erejét.
Exit mobile version