Omega típus: enyhén és mézesen édesen

Izing Klára | 2006. November 01.
Legjobb, ha naponta többször, keveset eszel.






Húsnap:



 


Reggeli: banános túró

Hozzávalók:
1 érett banán, 3 ek sovány túró, 1 tk pirított szezámmag.

A banánt nyomd össze, keverd el a többi hozzávalóval.


Tízórai: barackos keksz

Hozzávalók:
2 sárgabarackot vágjunk félbe, szórjuk meg fahéjjal. Együnk hozzá 3 db búzalisztből készült kekszet.


Ebéd: tavaszi burger

Hozzávalók:
20 g margarin, 1 tk vágott petrezselyem, só, bors, 1 búzalisztből készült zsemle, 1 paradicsom, 1 kemény tojás, 1 ek zsázsa.

A margarint, a petrezselymet, a sót, a borsot keverd össze, és kend a zsemlére. A paradicsomot vágd félbe, helyezd a zsemlére, majd jöhet mellé a tojás, amit szórj meg zsázsával.


Uzsonna: sajtos cracker

Hozzávalók:
2 db kekszet 30 g sovány sajttal rágcsálj el.






Vacsora:

csirkefrikasszé

Hozzávalók: 25 g hántolatlan rizs, 70 g csirkefilé, 100 g tök, 100 g cukkini, 50 g hagyma, só, bors, 375 ml leves, 1 tk szójaszósz, 1 tk méz, 3 ek sovány joghurt, 1 ek snidling.

Főzd meg a rizst. A tököt, a cukkinit és a filét vágd kockákra, és a hagymával együtt a levesben 15 percig főzd. Szójaszósszal, joghurttal, snidlinggel ízesítsd.






Halnap:

 


Reggeli: lazactoast

Hozzávalók: 1 ek sovány joghurt, 1 ek kapor, 2 teljes kiőrlésű toast, 50 g füstölt lazac.

A kaprot keverd össze a joghurttal, kend a kenyérre, majd tedd rá a lazacszeleteket.


Tízórai: gyümölcssaláta.

Hozzávalók: 150 g ananászt kockázz fel, 100 g szőlővel keverd össze, és falatozd be.


Ebéd: tojássaláta

Hozzávalók: 1 kemény tojás, 200 g paradicsom, 100 g hagyma, 50 g szójacsíra, 1 ek fűszer, 3 ek joghurt, 1 tk ketchup, só, bors.

A tojást, a paradicsomot, a hagymát vágd kockára, keverd össze a szójacsírával. A többi hozzávalóból készíts dresszinget, és öntsd rá.


Uzsonna: mazsolás túró

Hozzávalók: 3 ek sovány túrót keverj össze 1 tk mazsolával és mézzel.







Vacsora:

halszeletek zöldségágyon
 
Hozzávalók: 2 piros és 1 sárga paprika, 2 paradicsom, 30 g hagyma, 4 ek leves, só, bors, 1 tk méz, 125 g halfilé, 1 ek snidling.

A zöldségeket vágd kockára, a levesben párold 15 percen keresztül. Sóval, borssal, mézzel fűszerezd. Adj hozzá halat, 6 percig főzd. A zöldségek feléből készíts pürét, majd ezzel tálald a halat, amelyet végül a snidlinggel szórj meg.






Zöldségnap:




Reggeli:
szőlős zsemle

Hozzávalók: 1 fehér zsemle, 1 ek sovány túró, 1 tk méz, 6 szőlőszem.

A zsemlét kend meg a túróval és a mézzel, erre tedd a félbevágott szőlőszemeket.







Tízórai:

túrós toast

Hozzávalók: a toast kenyeret kend meg túróval, szelj rá egy karika paradicsomot, és szórd meg snidlinggel.


Ebéd: szilvaleves

Hozzávalók: 4 szilva, fél liter víz, 1 tk fahéj, 1 ek barnacukor, 2 szelet kétszersült.

A szilvát vágd félbe, szedd ki a magját, főzd meg a vízben. Fahéjjal és cukorral ízesítsd, és egyél hozzá kétszersültet.


Uzsonna: mézes tej

Hozzávalók: fél liter tejet keverj össze 1 tk mézzel, és kortyold el.


Vacsora: zöldség provencale

Hozzávalók: 4 tavaszi hagyma, fél összenyomott fokhagymagerezd, rozmaring, só, bors, cukor, 1 paradicsom, fél padlizsán, cukkini, 1 tk olaj.

A hagymakarikákat pirítsd meg az olajon, add hozzá a fokhagymát, a rozmaringot és a fűszereket, majd öntsd át egy tűzálló tálba. Az összevágott padlizsán, cukkinit és paradicsomot sózd meg, önts rá olajat, öntsd a hagymához, és 200 fokon, 45 percig süsd.
Exit mobile version