Az élet utolsó napjaira gondoltak

nlc | 2007. Október 10.
A hospice és palliatív ellátás napját ünnepelték szerte a világon.

2007. október 6-án, immár harmadik alkalommal ünnepelték meg a hospice és palliatív ellátás világnapját.

World Hospice and Palliative Care Day – a Help the Hospices szervezettel együttműködésben – azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice (a gyógyíthatatlan betegek életminőségének javítása) ellátás és az palliatív (a fájdalomcsökkentésre való figyelem) fontosságára, szellemi és anyagi támogatást szerezzen ennek az ellátási formának. 2006-ban a világ 74 országában szerveztek koncerteket, megemlékezéseket, konferenciákat, színházi előadásokat, kiállításokat és más rendezvényeket.






Elérhetőség:

Cím: Magyar Hospice-Palliatív Egyesület
Budapest 1089. Orczy út 6.
Tel: 215-0938
E-mail: iroda@hospice.hu

Ezzel egy időben került megrendezésre a már szép múltra visszatekintő Hospice Voices (Hospice Hangok) koncertsorozat, amely során maratoni zenei előadásokat tartottak világszerte. A befolyó adományokat a hospice ellátás fejlesztésére fordítják.


A hospice és palliatív ellátás világnapján, október 6-án, szombaton délután 16.00 órai kezdettel a Spinoza Házban a Magyar Hospice – Palliatív Egyesület szervezésében ünnepi műsorra került sor a hospice betegekért. Megemlékeztek a nemrég elhunyt Polcz Alaine-ről a magyarországi hospice mozgalom nem rég elhunyt alapítójáról. Az esemény vendége Palya Bea volt.

Exit mobile version