Karrier vagy gyerek? Mindkettő! (X)

Pannon | 2008. December 04.
Előbb-utóbb minden kismama felteszi a kérdést: mi lesz az állásommal? Ma még nagyon kevés valóban családbarát munkahely van Magyarországon – a Pannon egy ezek közül.

„Babát várok!” A világ egyik legboldogabb pillanatában minden gondolatunk a születendő csöppség körül forog. Fiú lesz vagy lány? Mi legyen a neve? Előbb-utóbb azonban felmerül a kérdés: mi lesz az állásommal? Karrier vagy gyerek? Ma még nagyon kevés valóban családbarát munkahely van Magyarországon – a Pannon egy ezek közül.

Ha megkérdeznek minket, nőket, mit jelent nekünk a családbarát munkahely, a válaszok rendszerint azonosak: részmunkaidő, otthoni munkavégzés, a fokozatos visszatérés lehetősége, és mindenekelőtt: rugalmasság a vállalat részéről, hogy ha beteg a gyermekünk, otthon maradhassunk ápolni.

„A Pannon eddig is az egyik leginkább családbarát munkahelynek számított Magyarországon – nem véletlenül nyertük el a Legjobb Női Munkahely 2007 felmérés különdíját”mondta el Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója. A gyermekükkel várandós kolléganők számára a cég színvonalas egészségügyi intézményekben ingyenesen biztosítja a terhességi szűrővizsgálatokat. A szülést követően a Pannon megtéríti a kórházi gondozás díját, az újszülöttek pedig speciális biztosítás keretében jelentős anyagi támogatást is kapnak.

Friss anyaként eleinte minden gondolatunk a baba körül forog, és bár előbb-utóbb elkezd hiányozni a munka, a kreatív feladatok, a visszatérés a munkahelyre anyának és a gyermeknek egyaránt nehéz feladat. A Pannon jelenleg is támogatja a részmunkaidőt és a távoli munkavégzést, az új törökbálinti irodaház tavaszi átadásával azonban ez utóbbi általánossá válik. A Pannonnál lehetőség van arra, hogy néhány hónapig csak otthonról dolgozzunk, majd részmunkaidőben, és lassan, fokozatosan térjünk vissza a megszokott munkahelyi rutinba.

„A munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása és megőrzése a 21. század elejének egyik legfontosabb és legizgalmasabb kérdésemondta el Majorosi Emese.” Éppen ezért a munkakörök jelentős részében a pannonos kollégák laptoppal és mobil internettel felszerelve bárhonnan teljes értékű munkát végezhetnek, hozzáférnek a vállalati dokumentumokhoz és a levelezéshez. Ha éjjel belázasodik a gyermekünk, a legtöbb munkahelyen kénytelenek vagyunk kényszerszabadságot kivenni – a Pannonnál azonban az anyaság és a munka összeegyeztethető.

„A családbarát munkahely megteremtése iránti törekvésünk két forrásból táplálkozik. Egyrészt a Pannon emberi kapcsolatokon, partnerségen, együttműködésen alapuló skandináv munkakultúrája szilárd alapot jelent a nem hagyományos, részmunkaidős és távoli munkavégzés meghonosításában. Másrészt szilárdan hisszük, hogy csak az elégedett munkatársak képesek olyan világszínvonalú szakmai teljesítményt nyújtani, melynek köszönhetően a magyar telekommunikációs szektor egyik meghatározó cégévé válhattunk. Tudjuk, hogy hasonló munkakörülményekről a legtöbben legfeljebb álmodni mernek ma Magyarországon, mi azonban komolyan gondoljuk, hogy az emberi erőforrás szókapcsolatból a Pannonnál az emberin van a hangsúly.”

 

Látogass el honlapunkra

 

Exit mobile version