Béres Alexandra karácsonyi menüje

Béres Alexandra | 2008. December 15.
Ha karácsonykor sem szeretnéd, hogy alattomos pluszkilók kússzanak fel rád, vagy egyszerűen csak nem akarod megszakítani a diétádat, készítsd el ezt az igen ízletes, könnyű és mégis ünnepi menüt!
Sütőtökkrémleves •


Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, amíg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10-12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.

• Aszalt szilvával töltött pulykamell •

Hozzávalók (4 személyre):

 

Elkészítés:

Olívaolajba keverjük a fűszereket, majd ebben a fűszeres olívaolajban pácoljuk a pulykamellfiléket (ha van időnk, akkor előző este bepácolhatjuk, így több órát állni tud). Az elkészítés előtt lecsöpögtetjük az olívaolajat, és a szeletekre aszalt szilvát halmozunk úgy, hogy mindegyik szelet közepébe egymás mellé négy szem aszalt szilva kerüljön. Ezek után göngyöljük fel, kezünkkel nyomjuk jól össze, tűvel fogjuk össze, és egy tűzálló edénybe szorosan egymás mellé helyezzük el a szeleteket. Egy keveset öntsünk alá a fűszeres olívaolajból. Sovány tejföllel elkevert reszelt light trappista sajttal a tetejét öntözzük meg, majd kb. 1 órára tegyük sütőbe.

 

• Almás kókuszgolyó •


Hozzávalók (20 db golyóhoz):

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy éjszakán át pihentetjük, majd golyókat formálunk belőle, és még kb. 2 dkg kókuszreszelékben meghempergetjük.

Karácsony.lap.hu »
Fitnesz.lap.hu »
Béres Alexandra.lap.hu »

Exit mobile version