Mutasd a füled! – Megmondom, ki vagy!

nlc | 2009. Január 26.
Lehet elálló, kicsi, óriás, hegyes, vagy karfiol alakú. Ha a hajunkat ráfésüljük, akkor láthatatlan, ha kontyba tesszük, akkor előtérbe kerül. Rejtett kincsünk, ami sok mindent elárul rólunk!... És semmiképpen se húzogasd beszélgetés közben, mert az hazugságra utalhat!

Tekerem, csavarom, szúrom

A törzsfejlődés során az emberi fül külső része sokat változott: elveszítette hosszú, hegyes csúcsát és mozgékonyságát, eltűntek az érzékenyebb szélei, és befelé zsugorodtak. Annak ellenére, hogy a fül izmai meglehetősen csökevényesek – nem tudjuk például a hallott hang irányába elfordítani (de beazonosítani igen) –, és csak kevés feladatot látnak el, a keleti és a nyugati orvoslás fontos területnek tekinti.

Az akupunktúra gyakorlatában a fülcimpán helyezkedik el a nyelv, a szem, a belső fül, a mandulák, az állcsont, az állkapocscsont, valamint az alsó és felső fogsorok szúrási pontja.

A nyugati orvostudomány pedig felismerte, hogy a fülcimpának nagyon jó a vérkeringése, a vérerezettsége, kevés rajta az érzőideg, kiválóan alkalmas a vér oxigéntelítettségének vizsgálatára vagy vércukorméréshez.

Egy francia orvos, Nogier, népi megfigyelésekből kiindulva kezdett a fül és a különböző testrészek kapcsolatával foglalkozni, és 1957-ben megjelentette tanulmányát egy német, akupunktúrával foglalkozó magazinban.

A fül tanulmányozása a természetgyógyászoknak is jó kiindulást ad egy-egy kezelési terv összeállításában, mivel szinte az egész testünk és szerveink nagy része kicsinyítve leképeződik rajta, hologramszerűen.

A méret is számít!

Egy fül alakjából, formájából sokféle következtetést lehet levonni viselőjének jelleméről, mivel nincs két egyforma fülű ember. Megvizsgálva a fül cimpáját, annak méretét, a fül magasságát, a külső és belső porcvonulatot, a köztük levő barázdát vagy annak hiányát, rövid jellemrajz adható rólunk.

Ez alapján:

A szex és a fülünk

A fül egyike az érzékeny erogén zónáknak, mivel tele van idegvégződéssel, és izgalmi állapot hatására megduzzad, megtelik vérrel. Ezek a jelzések gyorsan eljutnak az agy vágyközpontjába. Egy simogatás, lágy harapdálás, csókos lehelet hatására még érzékenyebbé válik.

Füldiagnosztika

A fül leginkább rózsaszínes árnyalatú, és felfokozott érzelmi állapot vagy tapogatás következtében bevörösödik, félelemérzet esetén pedig érdekes módon kifehéredik. A szakemberek a fül színe, tapintása vagy a rajta megjelenő foltok alapján több következtetést is levonhatnak egészségi állapotunkról:

Akcióterv otthonra

Egy fülmasszázs bárhol kivitelezhető, nem tart tovább 3-4 percnél, és nagyon jó az élettani hatása!

A mutató- és a hüvelykujjaddal fogd közre a füledet, és finoman masszírozd át. Felülről lefelé és belülről kifelé haladj, minden elérhető területet átmorzsolva.

 

Exit mobile version