Tejfölös burgonyakrémleves |
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- tengeri só
- 1 dl tejföl
- fehér bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk. A hagymát finomra, a burgonyát kockára vágjuk. A hagymát nagyon kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Puhára főzzük, leturmixoljuk, frissen őrölt fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Bazsalikomos csirkemell rizottóval |
- 4 db fél bőrös csirkemell
- friss bazsalikom
- 20 dkg rizs
- 1 szál sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- olaj
- vaj
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellek bőre alá egy-két bazsalikomlevelet teszünk, és mivel elég vastag a húsa, alaposan besózzuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A sárgarépát apró kockára vágjuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A mirelit borsót még fagyosan, kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a répát, majd összekeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. A csirke bőrös felét egy forró serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, és a zöldséges rizottóval tálaljuk.
Mákos guba |
Hozzávalók 4 főre:
- 10 darab kifli
- 5 dl tej
- 5 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A lehetőleg 1-2 napos kiflit vastagon felkarikázzuk. Ha friss, akkor meleg sütőben 20 perc alatt megszárítjuk. A tejet a cukrokkal felforraljuk, és a kiflire öntjük. Ha nem szívná magába az összeset, lecsepegtetjük. A darált mákkal elkevert porcukorral megszórjuk, vajat morzsolunk rá, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Megjelent a Nők Lapja Konyhája legújabb száma! A tartalomból:
|