Vacsorák

alli | 2009. Április 22.

Virslisaláta korpás kiflivel

314 kcal, 12,5 g zsír

Sovány pulykavirsliből készítve méltó vacsorájává válhat ez az egyszerűen elkészíthető saláta

1 adag

Elkészítés: 35 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A megtisztított vöröshagymát szelje hajszálvékony karikákra, majd keverje össze a vízből, ecetből, sóból és őrölt borsból álló páclével.
  2. A pulykavirslit karikázza fel, majd öntse rá a salátalevet.

Tálalás:

Ízét akkor éri el, ha egy éjszakán át hűtőben érlelődik, így érdemes előző nap vagy reggel elkészíteni. Korpás kiflivel tálalva fogyassza.

Fűszeres burgonyakrémleves

385 kcal, 8,3 g zsír

Meleg, gazdag leves egy hideg, igénybevett nap zárásaként

1 adag

Előkészítés: 5 perc

Összesen: 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd a vajon átfuttatott, apróra vágott vöröshagymához adva, párolja össze.
  2. Öntse fel a zöldséglevessel, lassú tűzön főzze addig, míg meg nem puhul majd botmixerrel pépesítse.
  3. A tojássárgáját keverje el a joghurttal, a zöldfűszerekkel és citromlével, majd melegítse hozzá a leveshez.
  4. Ízlés szerint fűszerezze fehér borssal és az apróra vágott, serpenyőben pirított zsemlével tálalja.

 

Kijevi csirkemell burgonyapürével

481 kcal, 10,7 g zsír

Különleges neve ellenére rendkívül egyszerű elkészíteni ezt a csirkekülönlegességet és egy baráti vacsoraként is megállja helyét

1 adag

Előkészítés: 5 perc

Összesen: 40 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Reszelje finomra a sajtot, dolgozza el alaposan a margarinnal és a fűszerekkel, majd a kivert csirkemellre kenve csavarja fel és tűzze meg hústűvel.
  2. Alufóliára helyezve süsse meg közepes hőfokra előmelegített sütőben.
  3. A burgonyapüréhez tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd bő, sós vízben főzze puhára.
  4. Egy keverőtálba téve a leszűrt burgonyát, öntse hozzá a tejet, margarint illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet is adja hozzá, majd konyhai robotgéppel keverje pépesre.

Tálalás:

Idénynek megfelelően fejes salátával tálalhatja- az esztétika fokozása érdekében pedig habzsákba töltve tálalhatja a burgonyapürét.

 

 

Gombás-sajtos melegszendvics paradicsomsalátával

414 kcal, 12 g zsír

Ha gyors vacsorára van szüksége, mert jönnek a vendégek vagy nagyon éhes, könnyen összeállíthatja ezt a melegszendvicset

1 adag

Előkészítés: 5 perc

Összesen: 25 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Kis olajon párolja meg a gombát, majd a margarinnal megkent kenyérszeletekre téve, reszelt sajttal is szórja meg és melegszendvics sütőben vagy grillsütőn süsse ropogósra.
  2. A salátához szelje karikákra a paradicsomot és a vöröshagymát.
  3. A pácléhez keverje össze a vizet a citromlével, áttört fokhagymával és fűszerekkel majd öntse a salátára.

Szeretnél még több receptet? Kattints ide!>>>

——————————————————————————————————————————–

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát

 

 

Exit mobile version