Szűrés az egészségért – tarts velünk!

nlc | 2009. Április 23.
Ugye fontos a saját és szeretteid egészsége? Szeretnéd jó közérzettel megélni napjaid, pihentető álommal tölteni éjszakáidat? Idős korodra is megőrizni testi-lelki kondíciódat? E célokat szolgálják a napjainkban már rendkívül hatékony, széles körű egészségügyi szűrővizsgálatok. A fölöttébb színes palettáról képet kaphatsz, ha április 27-én családoddal kilátogatsz a Nők Lapja Egészség magazin nagyszabású szűrőnapjára Budapesten, a margitszigeti Nagyrétre.

Természetesen nem kizárólag a benyomás végett invitálunk oda. Annál többről lesz szó. Részese lehetsz számos hasznos szűrővizsgálatnak, képet kaphatsz arról, hányadán állsz az egészségeddel, milyen betegségek mekkora valószínűséggel fenyegetnek, mit tehetsz, mit kell tenned, hogy elkerülhesd őket.
Megméretheted vérnyomásodat, vércukorszintjedet, meghatároztathatod testzsírszázalékodat, testtömegindexedet. Mindössze tíz percet kell szánnia a teljes testre kiterjedő melanomaszűrésre. A műszeres vizsgálat után leletet kap a helyszínen, tanácsokat az esetleges teendőkre, és igény esetén közreműködésre is számíthatsz az ellátás megszervezésében is.
A fogászati szűrősátorban állapotfelmérést végeznek. Különösen a dohányzóknak, a cigarettázással nemrég fölhagyott érdeklődőknek ajánlatos részt venniük az ötperces légzésfunkciós vizsgálatból álló COPD-szűrésen és az asztmavizsgálaton. A dohányfüggőség-mérés, a CO-szint mérés sem tart tovább tíz percnél.
A HPV tanácsadó sátorban felhívják az odalátogatók figyelmét a humán papillomavírus-szűrés fontosságára. Jelenleg ez a HPV-teszt a legmegbízhatóbb módszer a méhnyakrák kezdeti, még gyógyítható stádiumának jelzésére.
A Hölgysátrakban az érdeklődők tanácsokat kaphatnak a csontritkulás és az alvászavar megelőzéséhez, kezeléséhez, valamint mellrákszűrésre, diétára vonatkozó ismereteiket bővíthetik. A PSA-szűrősátorban ujjbegyből vett vérből történik a prosztatarákszűrés. A Testébresztő sátorban táplálkozási szakértők végeznek méréseket, adnak tanácsokat, és életmódkvíz is zajlik majd. Az Életmód sátorhoz látogatók egyebek mellett antioxidánsszint-mérésen, illetve stresszmérésen vehetnek részt, és pszichológiai tesztet tölthetnek ki.
Reggeli és délutáni testébresztő torna, óránként induló futások (óvodásoknak, kis- és nagyiskolásoknak, nagymamáknak, a győzteseknek nyereményekkel) is szerepelnek a programban.
A napot a Neoton Família élő koncertje zárja.

Várunk a szűrőnapon, kedves Olvasó!

Programok NAGYSZÍNPAD

10.30 Köszöntő, műsorvezető: Mérei Andrea

10.45 Testébresztő Torna Katus Attilával

11.15 Salátabár, vitamindús popcsapat – zenés mesejáték

12.05 Czanik Balázs capoeira-bemutatója

12.45 Utazás a mesék és a játék birodalmába a Buborék együttessel

13.35 A Madách Musical Tánciskola fellépése:
LGT-táncképek

14.30 Testébresztő torna Katus Attilával

15.00 Kasza Tibor-koncert

15.40 Ballance Dance formáció 1. rész (street dance) bemutató

16.00 Bon-Bon-koncert

16.40 Ballance Dance formáció 2. rész (street dance) bemutató

18.00 A Neoton Família élő koncertje

PÓDIUMSÁTOR

11.00 Szendi Gábor (klinikai szakpszichológus):
Szex és érzelmek – testsúly a házasságban

11.45 Szalka Andrea (személyi edző):
A testzsírszázalék-csökkentés leghatásosabb módszerei

12.30 Szendi Gábor (klinikai szakpszichológus):
Miért nem találok 40-en felül párt?

14.00 Dr. Pusztai Éva (pszichológus, tanulásmódszertan-tréner):
Tanulási gondok az iskolában

14.45 Dr. Gasztonyi Zoltán (meddőségi specialista, szülész-nőgyógyász):
Miért nem sikerül teherbe esnem?

15.30 Izing Klára (asztrológus): Meg van írva a sorsom?

16.15 Kriston Andrea (életmódtanácsadó):
Intimtorna, hogy jobb legyen nőnek lenni!

Exit mobile version