Bach-virágcseppek: a szerelem eszenciái

Denkinger Anita | 2009. Május 25.
Itt az ideje kisöpörnöd a szerelem útjába akadályt állító negatív gondolatokat és érzelmeket! A virágok ebben is segítenek: a Bach-virágcseppek tiszta energiájukkal, finom rezgésükkel a lelket gyógyítják.

A szerelem útjában sok félelem, negatív érzés és gondolat állhat. Vannak, amikről tudunk, és vannak, amik mélyen meglapulnak a tudatalattinkban. Gyakran csak azt vesszük észre: bár mindent megteszünk, hogy boldogok legyünk, valamiért mégsem sikerül. Ilyenkor segíthet a Bach-virágterápia, amely a virágokban rejlő belső információt, finom energiát használja lelki harmóniánk visszanyerésére. Dr. Edward Bach angol orvos hitt abban, hogy minden probléma, így a testi betegségek hátterében is valamilyen lelki diszharmónia – negatív érzelem vagy gondolat – áll, amely felborítja energetikai egyensúlyunkat és ezzel egész szervezetünk harmonikus működését. Olyan magas rezgésű növényeket keresett, amelyek képesek visszaállítani az elvesztett harmóniát. Bach 38 virágzó növényt talált, amelyek az ember energiarendszerére hatva korrigálják az érzelmi zavarokat, és nem a szervezet biokémiai folyamatait befolyásolják, mint a gyógynövények. A virágokból természetes eljárással kivonatokat készített, melyek mindegyikét más-más negatív lelkiállapot kezelésére használta.

 

 

Lelki nagytakarítás – kíméletesen

Bach virágcseppjei finom rezgésükkel gyógyítják a lelket. Ha például nagyon szeretnénk behívni életünkbe a szerelmet, de nem bízunk abban, hogy képesek vagyunk rá, akkor létezik olyan virágeszencia, melynek rezgésszáma megegyezik az önbizalom lelki frekvenciájával, és ezáltal képes harmonizálni az energiamezőnket ezen a frekvenciatartományon. Így a kishitűségből újra önbizalom lesz. Bach virágeszenciái káros mellékhatások és a túladagolás veszélye nélkül hatnak, kíméletesen és természetesen állítják helyre belső harmóniánkat. Az egyénre szabott terápia mindenkinél alkalmazható és eredményes, ha hiszünk gyógyító erejében. Mivel a kivonatok sem gyógyszerekkel, sem más készítményekkel nem lépnek reakcióba, kiegészítő kezelésként jól összeférnek más terápiákkal.

Érzelmeink virágnyelven

 

Bach felismerte, hogy a negatív érzelmek hasonló formában jelentkeznek minden embernél. A tipikus negatív lelkiállapotokat – amelyek tartós jelenléte minden esetben megbetegítő hatású – hét csoportba osztotta, és az összes emberi alkatnak, negatív lelkiállapotnak megfeleltetett egy-egy virágeszenciát, melynek pozitív rezgése képes harmonizálni azt.

1. Félelmek

2. Belső bizonytalanság

3. Érdektelenség a valóság iránt

4. Magány

5. Túlérzékenység

6. Elkeseredés, kétségbeesés

7. Túlzott aggódás másokért

 

 

Hogyan használd a Bach-virágcseppeket?

Bár kellő tapasztalattal te is ki tudod választani a legmegfelelőbb eszenciát, érdemes kikérni egy Bach-terapeuta véleményét. Szükség esetén keverni is lehet őket, de hétnél több eszencia vegyítése általában nem javasolt. A 38 virágkivonatot alkalmazhatod belsőleg, cseppek formájában, hígítva: a 10 ml-es üvegcsékben kapható koncentrátumból tegyél 3 cseppet egy 30 ml-es sötét üvegbe, majd 5 ml brandyt és 25 ml tiszta vizet adj hozzá. Az így kapott hígításból fogyassz naponta 4×4 cseppet. Egy 30 ml-es adag rendszeres szedés mellett 3 hétig elegendő. A virágeszenciákat alkalmazhatod külsőleg is: meghatározott módon semleges krémbe keverve, fürdővizedhez adva, orrcseppként, borogatáshoz használva, illetve párologtatóba cseppentve.

 

 

Exit mobile version