Ideges vagy? Egyél májat!

nlc | 2009. Szeptember 02.
A barna színű ételek hatásosan erősítik az idegrendszert, de sajnos ez a cikk nem a csokoládéról fog szólni, bár a kakaóbab is igen figyelemreméltó táplálék. A barna színt a diófélék, magok, maghéjak, és gabonacsírák képviselik, melyek a legjobb B-vitamin források.

 A B-vitaminok idegeink táplálói, de ezen kívül elsősorban az izmok, az emésztőszervek, és a máj látja hasznát. Segítik a koncentráló készséget és javítják az emlékező tehetséget. Rendszeres fogyasztásukkal karbantarthatjuk az idegrendszerünket, de a hajunk, bőrünk és körmünk szépségét és egészségét is megőrizhetjük. A B-vitaminok vízben oldódnak, ezért minden nap pótolni kell őket. Akinek hiányzik az étrendjéből a teljes kiőrlésű, azaz barna kenyér, vagy barna rizs, számíthat arra, hogy könnyebben válik ingerlékennyé, fáradékonnyá.

Legfontosabb források:

Teljes kiőrlésű gabona, barnarizs, dió, mogyoró, sörélesztő, szójabab, máj

 

Tudtad?

A B-vitaminok csak együtt képesek hatékonyan működni, olyanok, mint egy focicsapat. Semmi értelme bármelyiket külön szedni, ha kiegészítőre van szükség, a természetes források mellett csak a B-komlex vitamin jöhet számításba.

Exit mobile version