Pár perc alatt megnyugtat egy egyszerű “ujjgyakorlat”

nlc | 2009. Szeptember 25.
A mudrák gyógyító kézmozdulatok, melyek a hindu és buddhista lelkigyakorlatokhoz kapcsolódnak. Ezek a szakrális kéz- és ujjtartások a hétköznapi életben is hasznunkra lehetnek, hiszen segítik a koncentrációt, az ellazulást, pozitívan hatnak az érzelmeinkre, és bizonyos a testi bajok is enyhíthetők velük.

Időtartam

Az időtartamra nincsen külön szabály. Mindenkinél eltérő, mennyi idő alatt indul be egy-egy mudra hatása. Ha betegség gyógyítására szeretnéd használni ezeket a kéztartásokat, akkor reggel, délben és este is szánj rá pár percet. Ha egyszerűen csak valamilyen tevékenység közben szeretnéd gyakorolni, akkor 7, 14 vagy 21 lélegzetvételnyi idő is megfelelő lehet.

 

Nyugalom mudra – Idegesség elleni kézjel

 

Mudra: Emeld magad elé a kezeidet, majd hajlítsd be a mutatóujjadat, és helyezd rá a hüvelykujjadat. A többi ujj maradjon kinyújtva. A kezeidet most helyezd a combjaidra, tenyérrel lefelé.

Fizikai hatása: Az idegesség sok energiába kerül, melyet bizonyos rendszereinktől, mint immun-, emésztő-, légző-, hormonrendszerünktől vagy keringésünktől vonunk el. A krónikus idegesség alvásproblémákhoz vezethet, melyek kiküszöbölhetők ennek a mudrának a rendszeres gyakorlásával.

Lelki hatása: Ezzel a mudrával leadhatod a fölösleges energiáidat, és újra megnyugszol, ha ideges vagy. Végezheted napközben bármikor, ha valami vagy valaki felidegesít. Pár perc alatt lecsillapodnak a kedélyek. Miközben kitartod ezt a mudrát, lélegezz mélyeket.

Megerősítés: Lelki egyensúlyomat megtartom. Elmerülök a békében és a nyugalomban.

 

Exit mobile version