A friss túró legjava a Pöttyös Túró Rudiban!

Pöttyös Túró Rudi | 2009. Október 13.
A túró a legértékesebb táplálékaink közé tartozik. A sajtokhoz hasonlóan koncentráltan tartalmazza a tej értékes tápanyagait. Sajnos nem minden túró rudinak hitt édesség készül valóban túróból.
A friss túró legjava a Pöttyös Túró Rudiban!

A Pöttyös Túró Rudiban valóban friss túró van!

Minden Pöttyös termék friss tehéntúró felhasználásával készül. Miért lényeges ez? Nem csak azért, mert fontos az, hogy az amit eszünk, jó minőségű legyen, hanem azért is, mert a tejtermékekben előforduló kalcium felszívódása nagyon kedvező.

Miért jó a túró?

Például azért, mert a túróban majdnem teljesen oldott formában található a kalcium. A túró rendkívül könnyen emészthető, alacsony zsírtartalma miatt viszonylag sok magas biológiai értékű fehérjét is tartalmaz, alacsony energiatartalma miatt a legtöbb embernek – legyen az fiatal vagy idős – javasolható a fogyasztása.

Sós vagy édes?

A túró eredetileg savanykás ízéhez egyesek szerint jobban passzol, ha valamilyen sós dolog készül belőle. Tőlünk nyugatabbra a túrót sem igazán ismerik, illetve a sajt egyik fajtájának tartják és édességként gondolnak talán a legkevesebbet rá. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mind édességként (Túró Rudi, túrós sütemények), mind sós ételként (sós túrós csiga, túrós burek, túrós tészta) ismerjük és fogyasztjuk.

Tudtad?

Egy liter tejből kb 12 dkg túró készíthető, vagyis 1 kg túróhoz több kb. 8 liter tejre van szükség.

Egy 30 g-os Pöttyös Túró Rudi készítéséhez tejből a kész termék tömegének több mint háromszorosát használják fel a gyárban.

Szeretnéd megtudni, hogyan lesz a túróból Túró Rudi? Kíváncsi vagy, hogy miért jók a Pöttyös termékek? Érdekel, hogy miért ajánljuk minden kis örökmozgónak?

Látogass el a www.egeszseg.pottyos.hu oldalra!

Exit mobile version