Egészséges élet – egészséges reggelivel

nlc | 2009. November 07.
Sajnos a XXI. századvfelgyorsult, pörgő világában kevés figyelmet szentelünk a helyes táplálkozásnak a munka, az aktív pihenés és a család között száguldva. A nem megfelelő táplálkozás általános fáradtsághoz, fejfájáshoz, gyomor- és bélproblémákhoz, vagy akár túlsúlyhoz is vezethet.

Nincs könnyő dolga annak az embernek sem, aki odafigyel és egészségesen étkezik. Nemzetközi felmérésekből tudjuk, hogy a gyümölcsök, növények ásványi-anyag tartalma az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent. Még mindig fontos szerepet játszanak a rostban gazdag, lédús táplálkozásban, de önmagában ez már nem elég. Kiegészítésként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja étrend-kiegészítők fogyasztását a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Egy Magyarországon készített étkezési szokásokat vizsgáló felmérésekből kiderül, hogy a
régen kialakult és megszokott napirendünk mára teljesen felborult. Megnőtt azok aránya, akik a fő
étkezésnek a vacsorát tekintik. A magyarok közel egyharmada napközben bevallottan
rendszertelenül étkezik. Szerencsére még ma is legtöbben – a megkérdezettek 64 százaléka – a
reggelit tekintik fő étkezésnek. Ez érthető is, hiszen az emberi szervezet 70 milliárd sejtje reggel
felébredve tápanyagot követel tőlünk. Nagyon fontos, hogy ezt szervezetünk meg is kapja a
megfelelő minőségben.

Exit mobile version