Legyen egészséges a nasi!
Ne tegyél az asztalra zsíros, kalóriadús, szénhidrátban gazdag rágcsálnivalókat – így biztosan nem is nyúlsz majd értük beszélgetés közben. Ha vendégeket vársz, legyen a rágcsálnivaló inkább zöldség, gyümölcs, vagy saláta. A szakértők szerint ez az egyszerű lépés akár 15-20 százalékkal is csökkentheti a vendégségben elfogyasztott kalóriák számát.
Ne szedd le azonnal az asztalt!
Egy kísérletben a résztvevők 30 százalékkal több sült csirkeszárnyat ettek meg, amikor a csontokat azonnal eltakarították az asztalról, mint akkor, amikor a „bizonyíték” ott halmozódott előttük. Ha enni kezdesz, ne siess a takarítással: a megmaradó muffinpapírok és egyéb maradékok ráébresztenek, mennyit is eszel valójában.
A bor legyen a desszert!
Ha megiszol egy pohár bort vagy sört a vacsorához, tartogasd az étkezés végére, az alkohol ugyanis az evés terén is oldja a gátlásokat. Tálalj desszertként egy tányér gyümölcsöt egy pohár minőségi borral – így kiegyenlíted az alkoholban rejlő kalóriákat!