1. Töltsd fel a kamrát, és főzz otthon! Így a legjobb minőségű, feldolgozatlan alapanyagokból állhatnak az ételeid, és az adagok méretét is te határozod meg. Tarts otthon néhány olyan fontos alapanyagot, amilyen például a hámozott paradicsom, az olajbogyó, a teljes kiőrlésű tészta vagy a fagyasztott vegyes zöldség, ebből bármikor összeüthetsz valamit.
2. A fehérje legyen bab, csirke vagy hal! Csökkentsd az étrendedben a vörös húsok mennyiségét, helyette vedd fel az étrendedbe a sovány szárnyashúst, a halat és a hüvelyeseket. Ha eddig minden nap hús volt a vacsora, hetente egyszer-kétszer próbálkozz meg egy vegetáriánus étellel, amelynek alapja például a bab vagy a lencse. A fehérjéket egészítsd ki teljes kiőrlésű gabonafélékből származó szénhidrátokkal és sok zöldséggel, gyümölccsel.
3. Térj át az olívára! Az olívaolaj még a napraforgónál is sokkal jobb választás, hát még a telített zsírokban gazdag állati zsiradékoknál! Ízesítsd vele a salátáidat, de akár főzésre is használhatod!