Kerülj harmóniába! Nem kell hinni benne, elég, ha kipróbálod!

Vályi-Nagy Erika | 2010. Szeptember 25.
Hallottál már a csakrákról? Legyintettél? Pedig működésük leírása több évezredes tapasztalaton alapul. A hét csakra (azaz kerék) az energia kapuja. Ha elzáródnak, zavar támad. Kövesd gyakorlatainkat, hogy harmóniába kerülj!

1. Szabadulni szeretnél félelmeidtől?

2. Elgyengít az öröm?

3. Túlságosan uralkodsz magadon?

5. Szeretnél jobban kommunikálni?

6. Túlzottan kritikus vagy magaddal szemben?

7. Viták a főnökkel?

A csakrákat harmonizáló gyakorlatok

Szexcsakra:
Szabadulj meg a tabuktól!
Csukd be a szemed, vegyél lassan három mély lélegzetet, és találd meg a számodra helyes légzési ritmust. Figyelmedet fordítsd a testedre, a lábfejtől kiindulva egészen a fejig, amikor feszültséget találsz, zárd ezt a lélegzetedbe, és távolítsd el magadtól, majd az eltávolított energiát gondolatban változtasd át kristálytiszta gyémánttá. Majd fordítsd figyelmedet érzelmeidre, és űzd el a feszültségeket, alakítsd át ellazulásokká. Add át magad annak az örömnek, hogy nem érzel már sem testi, sem pedig lelki negatív feszültséget.
…és amikor harmonizálódik: ha a kettes csakra egyensúlyi helyzetben van, tabuk nélkül fogod élvezni az életet.

Szívcsakra:
Lélegezz… felváltva!
Csukd be a szemed, tartsd bent egy másodpercig a levegőt, majd fújd ki. Fogd be bal orrlyukadat bal kezed mutatóujjával, majd végy mély lélegzetet jobb orrlyukadon keresztül, majd tedd át az ujjad a jobb orrlyukadra, és a balon fújd ki a levegőt. Ezt követően végy mély lélegzetet a bal orrlyukadon keresztül, majd tedd át az ujjad a bal orrlyukadra, fújd ki a levegőt a jobb oldalon, és folytasd a gyakorlatot párszor.
…és amikor harmonizálódik: enyhíti a szakítástól való félelmedet. Segíti az önelfogadást és a környezet elfogadását.

Harmadikszem-csakra:
Azonosítsd a szereped!
Ülj le, dőlj hátra, lábad helyezd a földre, távolíts el magadtól minden negatív gondolatot, és összpontosíts napközben betöltött szerepeidre (anya, feleség, lány, dolgozó nő)! Keresd meg azokat a feszültségeket, amelyeket az egyes szerepek keltenek benned, és ismételgesd magadnak: „Feloldom az összes szerepemben lévő feszültségeket. Én tudatosság és szeretet vagyok.”
…és amikor harmonizálódik: sokkal jobban átlátod belső eseményeidet, és könnyebben észreveszed a lehetőségeket.

Gyökércsakra:
Táncolj, ahogy jólesik!
A tánc a gyökércsakra kiegyensúlyozásának kiváló módszere, és erre tíz perc is elegendő.
…és amikor harmonizálódik: az a frusztráló érzés, hogy láthatatlannak és feleslegesnek, valamiféle két lábon járó szellemnek érzed magad, eltűnik, ha harmonizálódik az első csakrád. Éned végre újra erős és határozott lesz, te pedig két lábbal a földön állva, a munkától kezdve az érzelmi viszonyokig minden területen újra magabiztos leszel. Összességében: szilárdan markodban tartod az életet.

Köldökcsakra:
Gondolkodj másképp!
Engedd ki a hasad, told előre, és lélegezz így mélyeket. Egy-egy adott problémáddal kapcsolatban vedd számításba az összes megoldást, majd válaszd ki a legkönnyebben kivitelezhetőt, a számodra legmegfelelőbbet.
…és amikor harmonizálódik: képes leszel arra is, hogy tiszta fejjel figyeld a legproblematikusabb embereket (és helyzeteket), és hogy megoldást találj gondjaidra.

Torokcsakra:
Mozgasd a nyakizmaidat!
Miután háromszor egymás után lassan mély lélegzetet vettél, végezz fejkörzést, és hagyd, hogy fejed oldalra, előre- és hátraessen. Ismételd meg.
…és amikor harmonizálódik: könnyebben fogod kifejezni és megérteni magad.

Koronacsakra:
Gyűjtsd be a fénysugarakat!
Képzeld el, hogy a fejed középpontjában növekvő, aranysárga fénypont található, amely kilép a testedből, és fénygömbként vesz körbe, amelyből a végtelenbe vesző ezer másik sugár indul ki, és összeköt minden élőlénnyel, a bolygókkal, a csillagokkal és a Nappal. Hallgasd meg érzéseidet, majd vegyél háromszor mély lélegzetet, és nyisd ki a szemed.
…és amikor harmonizálódik: ha a hetedik csakra jól működik, nem ismered többé az elválástól való félelmet. Kiegyensúlyozottan élsz a párkapcsolatokban, lehetetlen elvárások nélkül.

 

A cikkünk a Nők Lapja Egészség szeptemberi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide!

 

Exit mobile version