Fogyj az életstílusodnak megfelelően!

Réti Ramóna | 2010. November 08.
Tucatnyi módszert kipróbáltál már, de a kilók mindig visszakúsztak? A vágyott alakot úgy érheted el a legkönnyebben, ha az életkörülményeidnek megfelelően vágsz bele fogyási tervedbe!

Kezdetben még megvan a lendület a fogyókúrához, de amint megmakacsolja magát a mérleg, a legtöbben visszavonulót fújnak olyan tudatba betonozott mentségek mögé bújva, mint az „Én már a levegőtől hízom!” vagy az „Úgysem tudok lemondani az édességekről!”.
Ahhoz, hogy tartósan tudj változtatni, az életstílusodnak megfelelő praktikákat kell bevetned. Nincs más dolgod, mint az alábbi 4 típusból kiválasztani a hozzád legközelebb állót, és megfogadni életmód-tanácsadónk tanácsait.

1. A folyton rohanó habzsoló

Annyit dolgozol, hogy olykor egy rendes ebédre sem jut idő? Folyton rohansz, gyakran elúszol a teendőiddel, és ilyenkor nem igazán figyelsz rá, mi kerül a tányérodra? Úgy érzed, alig eszel, mégsem apadnak a kilóid? Időnként viszont nem ismersz mértéket és elkeseredésedben pukkadásig tömöd magad?

Bakos Zsuzsi életmód-tanácsadó tippjei:
Amikor a munka hevében kihagyod a reggelit és/vagy az ebédet, kiéhezteted szervezetedet, amely a csökkentett kalóriabevitel miatt vészriadót fúj, és erős éhségérzettel válaszol, így nem csoda, hogy ilyenkor válogatás nélkül mindent képes lennél felfalni.

2. A stresszevő

Amikor munkahelyi vagy magánéleti problémáid adódnak, rendre az evésbe menekülsz?  A súlyod gyakran ingadozik? Az evés az egyik fő örömforrás számodra? Nehezen birkózol meg a stresszel és a kihívásokkal? Ahhoz, hogy úrrá légy a kilókon, először a stressz felett kell győzedelmeskedned!

Az életmód-tanácsadó tippjei:
Az evés nyugtatólag hat, ha viszont túl sokat eszel, kövérnek és gyengének fogod érezni magad. A stressz hatására megnő a stresszhormonszinted, amitől emésztésed lelassul, hogy energia szabadulhasson fel az izmaid és az agyad számára.

3. Az anyuka

Arról ábrándozol, milyen jó lenne visszanyerni a szülés előtti alakodat, de a gyerek(ek) és a háztartási teendők minden energiádat felemésztik? Lassú az anyagcseréd? Úgy érzed, mindentől hízol, amit csak elfogyasztasz? Hidd el, ez utóbbi biztosan nem igaz!

Az életmód-tanácsadó tippjei:
Ugye ismered a mondást: boldog mama, boldog baba? Ha azonban nem vagy elégedett kibékülve magaddal, nemcsak a gyermeked kap egy frusztrált anyukát, hanem a párod és a környezeted is! Igenis jár neked a töltődéshez, szépüléshez szükséges idő! Otthon, a négy fal között is sokat tehetsz magadért, nem kell feltétlenül drága edzőterembe járnod!

4. Az aktív

Sokat mozogsz, aktívan élsz, mégsem sikerül lefaragni a felesleges kilókat. Megesik, hogy egész nap nem eszel, aztán viszont már eszed ágában sincs spórolni a kalóriákkal, azzal a felkiáltással, hogy majd úgyis lemozgod.

Az életmód-tanácsadó tippjei:
– Hiába mozogsz sokat, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit felhasznál a szervezeted. Ez esetben nem fognak apadni a kilóid! Ez nem jelenti azt, hogy az életmódváltásba nem fér bele olykor-olykor egy szelet süti, ám az apró bűnözéseket követően a nap további részében nagyobb odafigyeléssel kell táplálkoznod!

Exit mobile version