Napi Csernus: Miért szeretünk mellébeszélni?

nlc | 2010. December 17.
Rád is rád fér egy kis önbizalomtuning? Olvasd el minden nap Csernus Imre elmélkedéseit, és meríts belőlük!

Manapság gyakran tapasztalom, hogy amint az emberek kommunikációs stratégiái egyre inkább fejlődnek, úgy válik egyre intenzívebbé a kifogások keresése, a hárítás. Ezért aztán nekem is egyre nagyobb energiákat kell mozgósítanom, hogy az álarcokat áttörhessem. Miért szeretünk ennyire mellébeszélni? Vagy másképpen fogalmazva: miért szeretünk ennyire rosszat enni?
Hogy csak egy példát említsek: az emberek jelentős része azt hiszi, hogy a boldogság egyenlő a pénzzel. Gyűrik az ipart, egyre több pénzt keresnek, aztán még többet és többet akarnak, egyik munka jön a másik után, és soha nem mernek nemet mondani. A dolog csak ott bicsaklik meg, hogy a pénz, a gazdagság hiába ad biztonságot és elégedettséget, a boldogsághoz szükség van valami másra is… Bagdy Emőke ezt nagyszerűen leírja a Hogyan legyünk boldogabbak című könyvében. Olyan ez, mint amikor a szakács elindít egy folyamatot, és ha az alapok szintjén valamit rosszul csinál, akkor később már csak vergődni fog.

 

Korábbi Napi Csernus-tippek

#8: A szerencse a bátraké
#7: Ébernek kell lenni

#6: Következetlenségből puhaság lesz
#5: A fejlődés fájdalommal jár

#4: Mindenkinek lehet véleménye
#3: Nem lesz mindenkiből virág
#2: Szorongás vagy feszültség
#1: Kitől tanuljuk a gyávaságot

 

Miért nem szeretünk jól élni? Szenvedéllyel, hittel, okosan, mosolyogva?
Miért nem szeretünk jókat enni? Lassan, jóízűen, odafigyeléssel, megadva a módját?
Miért nem szeretünk jókat beszélgetni? Felszabadultan, őszintén, jóról és rosszról egyaránt?
Ezekre a kérdésekre is választ ad dr. Csernus Imre és Pampuryk Péter könyve, melyet akár már most megrendelhetsz, ha ellátogatsz a Polc.hu könyváruház oldalára.

 

 

Exit mobile version