A férfiak hamarabb felismerik az igazit

nlc | 2011. Augusztus 18.
Minden ötödik férfi esett már szerelembe első látásra, a nők viszont ennél óvatosabbak. Azt is nehezebben döntjük el, hogy ki passzol hozzánk.
A férfiak hamarabb felismerik az igazit

A férfiak több mint felének az első randevú már elég ahhoz, hogy megérezze, ha a másik ideális társ lenne számára – derült ki egy brit kutatásból.

A megkérdezett nők közül ugyanakkor csak minden tizedik mondta, hogy megtapasztalta már a szerelmet első látásra, ráadásul a többségnek – saját bevallása szerint – legalább hat randevú kell ahhoz, hogy felismerje partnerében az igazit. Az eredmények tehát épp ellentétesek azzal az elképzeléssel, miszerint a nők sokkal könnyebben szerelembe esnek, mint a férfiak, illetve mindenkiben hajlamosak a nagy Ő-t látni.

Alexander Gordon pszichológus szerint azonban a jelenség oka az lehet, hogy a férfiak gyorsabban és „felszínesebben” döntenek a szerelem dolgában is, míg a nők jóval alaposabban mérlegelik a helyzet előnyeit és hátrányait.

A 3000 résztvevő bevonásával készült felmérésből kiderült az is, hogy az átlagos nő élete során csupán egyszer lesz igazán szerelmes, az átlagos férfi viszont legalább háromszor.

Exit mobile version