Megvan a férfivágy új ellensége

Medipress | 2011. Szeptember 21.
A leszokófélben lévő férfiaknak adhat új lendületet az az egészen friss kutatási eredmény, mely szerint a dohányzás csökkenti a nemi vágyat.

„A fiatalabb férfiak még távolinak érzik a cigarettázás káros hatásait, ezért úgy gondolják, ráérnek még leszokni később is. Remélhetőleg ezért azok, akik ismerik a kutatás eredményeit, a leszokás mellett döntenek majd” – mondta el a kutatás vezetője, Christopher Harte, a VA Boston Egészségügyi Szervezet munkatársa.
A tanulmányba 65 férfit vontak be, akik 8 hét alatt nikotintapasz segítségével próbáltak meg leszokni a cigarettáról. A kísérlet előtt, közben és utána is az önkénteseket egy szobába vitték, ahol szexuális tartalmú filmeket vetítettek nekik. Akik végül leszoktak a dohányzásról, a filmek hatására nagyobb és gyorsabban jelentkező szexuális vágyról számoltak be, mint akik nem szoktak le.

Ezt a pozitív változást azonban otthon a párjukkal nem érezték. A tudósok ezt azzal magyarázták, hogy a laborban tapasztalt eredmények csak idővel jelennek majd meg a valós életben is. „A laboron kívül lehetséges, hogy több időt vesz igénybe, hogy a férfiak a valós életben is megtapasztalják ezt a javulást, ami egyébként nagyban függ a szexuális partnertől is” – tette hozzá Harte.
Korábbi kutatások egyébként már azt is kimutatták, hogy az impotencia dupla olyan eséllyel fordul elő az erős dohányosoknál, mint azoknál, akik nem cigarettáznak.

Exit mobile version