Így vasaltok ti!

nlc | 2011. Október 22.
Házimunka? Életünk véget nem érő kötelessége, szabad perceink megsemmisítője. Nem ismerek egy nőt sem, aki szeretné. De ha már csinálni kell, csináljuk egyedien! Hisz' a mondás is úgy tartja: "Ahány ház, annyi szokás." Akarom mondani, vasalási szokás.

Maximalista

Nála a vasalás a vasárnap délutáni sziesztától a késő esti szupermoziig tart. Anyag szerint kiválogat, gőzöl, hőfokszabályoz. Kisujjából kirázza a család ruhatárának vasalási útmutatóját, kezdve a gyerek pamuttrikójától egészen az apuka nyakkendőjéig. Egy biztos, az ő kezei közül csak makulátlan állapotú göncök kerülnek ki!

Elfoglalt

Nem vasal, vasaltat! Szűkös időbeosztása mellett nem engedheti meg magának, hogy olyan apróságokkal foglalkozzon, mint a kisimult ruházat. De mivel igénye van a tökéletes megjelenésre, ezért mindig jól bevált bejárónőjét vagy egy vasalószolgálat szakértő kezeit hívja segítségül.

Nagyfőnök

Ő is vasaltat, csak épp ingyen.  Mivel a párkapcsolatában ő hordja a nadrágot, a legkellemetlenebb feladatokat inkább kiadja a „csendestársnak”. Míg az ura dolgozik, ő szívesen olvas női magazinokat, néz szappanoperát vagy megy el kocogni.

Konzervatív

Nem vette észre, hogy beköszöntött a XXI. század. A nagymamájától örökölt, szigorúan gőzölésmentes segédeszköze évek óta jó szolgálatot tesz neki, kényes ruháinak védelme érdekében anyagpelenkát használ. Vasalás közben szívesen hallgat retroslágereket vagy Kossuth rádiót.

Álmodozó

Gyakran szenvednek sérülést a keze alatt simuló darabok. Kalandozó fantáziáját nem köti le a házimunka, mi több, felesleges időtöltésnek tartja, ezért unaloműzésképp szappanoperákban vagy jövője tervezgetésében merül el.

Intelligens

Olyan vasalót használ, ami hatékonyan dolgozik, s egyben rengeteg időt megspórol használójának. A gép saját hőmérsékletét folyamatosan – a minden textíliának megfelelő – 130 °C-on tartja, így nem kell a beállítással bajlódni.

Egyikben sem ismertél magadra? Valószínűleg csak azért, mert ebben is egyedi vagy.


Exit mobile version