“Szerintetek csúnya vagyok?” – virtuális ítéletre várnak a bizonytalan tinik

nlc | 2012. Február 22.
A kamaszkor nem egyszerű, az ember ilyenkor nagyon bizonytalan tud lenni. Az viszont külön szomorú, hogy sok tini nem a családjától, hanem a YouTube-on véleményt formáló idegenektől vár megerősítést vagy segítséget.

„Csúnya vagyok?” – kérdezi egyre több tini a virtuális háló videómegosztóira feltöltött filmjében. Úgy érzik, össze vannak zavarodva, és a virtuális térben szeretnék kideríteni, mi az igazság. Körbenéztünk, és kiderült, hogy nem ritkán már 11 éves lányok is az internet sokszor durván kommentelő világától várnak visszajelzéseket.

Csakhogy a vélemények természetesen nagyon vegyesek, a videókhoz érkező megjegyzések közt a legdurvább kritikáktól kezdve a túlzásba vitt bókokon át a szexuális ajánlatokig minden van. 

 

Az egyik videón egy csinos, szőke kislány látható, aki elmondja: „Sok ember szerint csúnya vagyok. Azt hiszem, tényleg csúnya és kövér vagyok.” Egy másik felvételen egy kimondottan szép lány kéri arra a kommentelőket, írják meg a véleményüket, ő ugyanis nem tudja eldönteni: a barátai szerint csinos, másoktól viszont azt hallja, hogy csúnya. A kommentek persze itt is teljesen vegyesek, és valószínűleg csak még jobban felkavarják a kérdezők lelkivilágát.

Az aggasztó trend pár éve kezdődött, de az utóbbi időben megsokasodtak az önértékelő próbálkozások. A videók többségét lányok töltik fel, de azért akadnak fiúk is.

Egyesek szerint azonban a serdülőkor nehézségeit az internet kíméletlen világa csak még jobban felnagyítja, ezért nem szabadna hagyni, hogy fiatal fiúk és lányok ilyen videókat tölthessenek fel a webre. Vannak, akik állítják, a szülőknek kellene jobban odafigyelni a gyerekeikre, hiszen egyértelmű, hogy nincs hová fordulniuk és pozitív visszajelzést várnak. A gyerekek egészséges önbecsülésének pedig az lenne az alapvető feltétele, hogy őszinte, nyitott és támogató családban nőjenek fel.

Te mit tennél egy ilyen videó láttán?

Exit mobile version