Megafogyás: Többet nyomott, mint az egész család

nlc | 2012. Március 03.
Gyermekei és szerelme adtak erőt a nőnek, hogy megszabaduljon az életét veszélyeztető túlsúlyától.

Két évvel ezelőtt az akkor 40 éves asszony, Marie Eaton súlya 317 kiló volt – ez több, mint párjáé és négy gyermekéé együttvéve.

Marie Eaton 16 éves volt, amikor édesanyja egy szívinfarktus következtében a karjai között halt meg. Fájdalmát onnantól kezdve evésbe fojtotta, és évről évre egyre csak szaladtak fel rá a kilók. Négy terhessége során aztán még súlyosabban elhízott, gyermekeinek apja is elhagyta.

Az asszony az elmúlt években már alig tette ki a lábát otthonról, sőt, kizárólag kétszintes háza földszintjén élt, az emeletre ugyanis súlya miatt már képtelen volt felmenni.

317 kilósan

 

Napjainkban, 117 kilósan

 

 Forrás: The Sun

 

Új párját, Pault egy internetes chatszobában ismerte meg. A férfi annyira megszerette Marie-t, hogy pár hónap elteltével megkérte a kezét, de arra kérte, hogy a saját és gyerekei érdekében szabaduljon meg életét is veszélyeztető túlsúlyától. A nő maga is belátta, hogy a teste már nem soká bírja, és ha nem tesz valamit a fogyás érdekében, akkor az ő gyermekei is anya nélkül nőnek majd fel.

Orvos és személyi edzője irányításával fogyókúrába kezdett: alacsony kalóriatartalmú étrenddel és testmozgással pár hónap alatt 95 kilót dobott le. Ezt követően gyomorszűkítő műtéten esett át, majd az előírt egészséges életmódot folytatva elérte, hogy tavaly novemberi esküvőjén 133 kilósan állhatott az oltár elé. Jelenleg pedig 117 kiló, vagyis éppen kétszázzal kevesebb, mint két éve volt.

A nő a The Sun című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy újra szeret élni, nagyon büszke arra, amit elért, és az a vágya, hogy példájával olyan embereken segíthessen, akik hozzá hasonló helyzetben vannak.

Exit mobile version