35 év után szólalt meg először

nlc | 2012. Április 17.
Bár évtizedeken át úgy tűnt, hogy nincs remény, újra beszél az 52 éves asszony.

Az amerikai nő, Jan Christian mindössze 17 éves volt, amikor egy súlyos autóbalesetben gégefő- és légcsőtörést szenvedett, melynek következtében elveszítette a hangját. Az orvosok közölték vele: soha életében nem fog tudni újra beszélni.

Jan azonban nem adta fel: az elmúlt 35 évben fáradhatatlanul kereste a terápiás lehetőségeket, és kezelések sorát próbálta ki annak érdekében, hogy visszakaphassa a hangját – mindhiába. Bármennyire is igyekezett azonban, egészen halk suttogásnál többre nem volt képes.

Jan Christian

Kép: Fox 

Néhány hónappal ezelőtt aztán épp bevásárolt a szupermarketben, amikor egy rejtélyes nő meghallotta a suttogását és egy névjegykártyát nyújtott át neki a Cincinnati Egyetem klinikáján praktizáló dr. Sid Khosla orr-fül-gégész elérhetőségeivel.

Bár Jan meglehetősen szkeptikus volt, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteg csalódás érte, mégis felkereste dr. Khoslát. Az orvos egy újfajta műtéti eljárást fejlesztett ki, mellyel képes újjáépíteni a sérült légcsövet és gégefőt, hasonló mérnöki technikával, mint ahogy a szélerőműveket építik.

Az asszony vállalta a műtétet, melyet néhány hete el is végeztek rajta. Mostanra újra tud beszélni és bár a hangja egyelőre még nem tökéletes, de hetente többször speciális terápiára jár, amitől várható, hogy lassan, de biztosan tisztul és erősödik hangja. 

„Nagyon boldog vagyok és alig győzöm kivárni, ami következik” – nyilatkozta a The Daily magazinnak.

Exit mobile version