A diófélék enyhítik a gyermekkori allergiát

nlc | 2012. Szeptember 02.
Terhesen érdemes rászokni a magvakra. A mogyorót, diót evő várandós nők gyerekeinél ugyanis ritkábban jelentkezik asztma, allergia.
A diófélék enyhítik a gyermekkori allergiát

Ma az egészséges táplálkozás útvesztőiben kiigazodni minden, csak nem egyszerű: ember legyen a talpán, aki tudja, mit szabad, mit nem szabad, mit mivel szabad/nem szabad kombinálni. Míg a várandós nőknek évekig azt tanácsolták, hogy ne egyenek mogyorót vagy dióféléket, mert így elkerülhetik a születendő gyerek későbbi allergiáját, addig dán kutatók most ennek éppen az ellenkezőjét sugallják: az állapotos anya diófogyasztása védőhatású lehet.

A koppenhágai Statens Serum Intézet munkatársai több mint 60 ezer anya és gyerekeik adatait elemezték, a korai terhességtől egészen a gyerekek 7 éves koráig követték nyomon az utódok egészségét. Az eredmények azt mutatták, hogy a várandósság alatti mogyoró- vagy dióevés negyedével csökkentette annak esélyét a gyerekek 18 hónapos korában, hogy asztmásként diagnosztizálják őket, 7 éves korukban pedig egyharmaddal volt kisebb a kockázatuk. Na, most akkor együnk magvakat, vagy sem?

Exit mobile version