Arctisztítás fűtésszezonban: Moss arcot olajjal!

czv | 2012. November 14.
A nap végi arctisztítás olajos változata főleg fűtésszezon idején áldásos.

A fűtésszezon egyik kellemetlen mellékhatása, hogy az ember bőre háromszor olyan gyorsan szárad ki, mint enyhébb időben, ilyenkor tehát az arcápolás kicsit több odafigyelést igényel. Első és legfontosabb, hogy kerülni kell a szárító kozmetikumok használatát, az arctisztítást pedig krémekkel vagy épp olajokkal ajánlatos elvégezni. Ez utóbbit sokan olyannyira komolyan gondolják, hogy szó szerint olajjal mossák az arcukat.

A legalkalmasabb erre az olíva- és a ricinusolaj keveréke; előbbit a boltban, utóbbit a gyógyszertárban lehet beszerezni. A ricinusolaj mélyen a bőr pórusaiba hatolva távolítja el a szennyeződéseket, lerakódásokat, ez önmagában azonban kiszárítaná a bőrt, pont emiatt kell olívaolajat is adagolni hozzá. 

Ha több adag arctisztítót akarsz legyártani, akkor javasoljuk, vásárolj egy pumpás adagolót, önts bele 5-5 dl-t mindkét olajból, és jól rázd össze. Ha illatosítani is akarod a mixtúrát, adagolhatsz hozzá pár csepp illóolajat (pl. rozmaringot vagy teafaolajat). A keveréket vidd fel az arcodra, dörzsöld be vele jól, hagyd hatni egy percig, majd teríts egy kisebb méretű meleg vizes törülközőt az arcodra, és számolj el 30-ig. A meleg víz segítségével hatékonyabb lesz a tisztulás. Ha ez is megvan, töröld le az olajat, és készen is vagy! A házi készítésű arctisztítót sminkelés előtt tilos használni.

Exit mobile version