Az állam szerint ilyen az ideális család

je | 2013. Április 25.
Az átlagos apa 100 kiló, az átlagos nagymama sokat keringőzik, és persze az egész család rengeteg barna kenyeret eszik. Tanulságos energiatáblázatot állított össze a Magyar Kormánytisztviselői Kar az egészségre vágyó magyar családoknak! Böngésszétek!

El tudjátok képzelni azt a családot, ahol a 40 kilós lánygyermek 3 óra 35 percen át vasal, közben 200 kalóriát éget, és a végén – hogy visszaszerezze a vasalással elvesztegetett energiáját – elmajszol egy túró rudit egy kis gyümölcslével leöblítve? Hát a Magyar Kormánytisztviselői Kar el tudja képzelni, ezért készített egy listát híres magyar tájfutónk segítségével, hogy utat mutasson az egészség erdejében a normális/átlagos magyar családoknak.

Imádja, nem?!
Illusztráció: a képen nem egy 40 kilós magyar lánygyermek látható.

Az ideális vagy legalábbis átlagos magyar családban az apuka 100 kilós, az anyuka 60, a leánygyermek éppen 40, a fiúgyermek meg 55 kilós. A nagymama pedig éppen 10 kilóval több, 90 kilós, mint a nagypapa, aki épp megüti a nyolcvanat. Most mit is mondhatnánk erre?

Nekünk nem tűnik túl életszerűnek, hogy a nagypapa a székelygulyást barna kenyérrel  küldi le, és persze az egész család azt eszik a müzli meg a joghurt mellé.

A táblázatból azért egyértelműen kiderül, hogy mit is csinál egy átlagos magyar család egy nap: miközben az anyuka másfél órán keresztül sífut, apuka 1 óra 45 percen át kártyázik a barátokkal, a másik szobában a nagymama 45 percen át keringőzik, de sajnos nem a nagypapával, mert ő éppen tapétázik. Igaz, a nagymama táncolhat a lányunokája zongoraszólójára, ami 2 óra 50 percig tart, amit a bátyja a szomszédból hallgathat, miközben majdnem két órán át az építkezésen segít. Közben pedig ég a családi zsír…

Így kell!
Forrás: mkk.org.hu

A magyar kormánytisztviselők nem hagyják elpuhulni irodában érlelt testünket sem, az információs portálon lépésről lépésre – fotókkal illusztrálva – eligazítanak, hogy milyen az állami gimnasztika. „A jókedv fontos kísérő!” – írja kedélyesen az oldal. Együtt ülünk, együtt nevetünk – valami ilyesmi a lényeg, és persze elképzeljük, ahogy a kollégákkal egyszerre fektetjük a fejünket a vállunkra…

Az oldal szándéka bizonyára nemes, de elég röhejesek a fotók. Kedvencünk a perifériás vérkeringés pezsdítése címe gyakorlathoz készült illusztráció, amelyen mint valami mosolygó alvajárók edzik a testüket a minisztérium dolgozói.

Ha előírás szerint végeztük a gyakorlatot, akkor a végén mindenképpen veregessük meg a saját vállunkat!

Exit mobile version