Kinek adjam adóm 1%-át?

nlc | 2013. Május 10.
Adónk 1%-ának felajánlásával úgy segíthetünk, hogy nekünk egy fillérünkbe nem kerül. Fontos, hogy ezek az összegek ne kallódjanak el, hiszen sok kis segítségből lehet sok nagy segítség.

A nevetés gyógyít

 

További fotókért kattints a képre!

„Azért vagyunk, hogy nevetéssel segítsük a gyerekek gyógyulását” – ez a hitvallása a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak. Küldetése, hogy a jókedv és humor, mint gyógyító eszköz felhasználásával elősegítse a kórházakban fekvő gyerekek mielőbbi gyógyulását.

A gyermekorvosok jól tudják, hogy azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket sikerül időről időre felvidítani, jobbak a gyógyulási esélyeik. Ennek oka többek között az, hogy a nevetés hatékonyan csökkenti a stresszt, s ezáltal olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 17. éve alkalmazza a „nevetésterápiát” a gyermekkórházakban. 25 bohócdoktora jelenleg 11 kórházban látogatja és hangolja jókedvre a kis betegeket. Heti látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos improvizációs eszköztárukat is. Az alapítvány kitűzött célja, hogy tevékenységét minden egyes hazai kórházra kiterjessze, hogy így valamennyi kórházban fekvő gyerek hozzájuthasson a gyógyulást segítő vidámsághoz.

 

 

Web: www.pirosorr.hu
Adószám: 18090628-1-41

 

A fogyatékos gyermekek mosolyáért

További fotókért kattints a képre!

A KézenFogva Alapítvány 20 éve azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet fogyatékos gyermeket nevelő családokra. A fogyatékos emberek lelki jólétének egyik alapja az elfogadás, a nyitott hozzáállás és a jó időben nyújtott segítség.
A KézenFogva Alapítvány a fogyatékos gyereket nevelő családok mindennapjait a FECSKE szolgálattal igyekszik megkönnyíteni. A szolgáltatás képzett gyermekfelügyelőkkel segíti a fogyatékos gyereket nevelő családot.
Az országban elsőként hoztak létre egy olyan Információs Központot, ahová a kétségbeesett szülők fordulhatnak információért, ha fogyatékos gyermekük született.

Az adatbázis az ország összes pontját lefedi és elsősorban az értelmi fogyatékos gyermekek, felnőttek kapcsán segítség.

Az alapítvány a legkisebbek érzékenyítését is fontosnak tartja. Különleges osztályfőnöki óráik keretein belül az alapítvány képzésén részt vett osztályfőnökök és különböző fogyatékossággal élő emberek válaszolnak a diákok őszinte kérdéseire.

Május 17-én egy nagyszabású rekordkísérletre készülnek, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek helyzetére. 12 órán keresztül hajtják a kerekesszékeket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Bővebb információért fedezze fel honlapjukat! Adója 1%-a nagyon nagy segítség, gondoljon a fogyatékos gyermekekre! Adószámuk: 18050495-2-43

 

Miért pont én ? Miért pont most ?

További fotókért kattints a képre!

Ez a két kérdés foglalkoztatja leginkább azokat a betegeket, akiket rákkal diagnosztizáltak. A kérdésre nincs válasz, a betegnek nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ találjon, pontosabban, ne ezekre a kérdésekre keresse a választ. Az út nagyon nehéz, ebben tud segíteni a család és barátok és nem utolsósorban a hospice.

Egy Tárki felmérés alapján, a magyarok 66%-a az otthonában szeretne meghalni, a család és barátok gondozásában. 10 magyarból 8 nyilatkozta azt, hogy szívesen ápolná otthon hozzátartozóját. Ez magas arány, viszont sokan nem gondolnak arra, hogy az ápolásban segítséget is kérhetnek.

Ezért jött létre a hospice team, melyben szakorvos, nővér, gyógytornász, dietetikus, pszichológus és egy önkéntes áll a betegek és családjuk rendelkezésére.

Mindenkinek más szerepe és feladatköre van, de az alapvető cél ugyanaz: segíteni a betegen, hogy élete utolsó szakaszát méltóságban és fájdalommentesen tölthesse el. 

„Szerintem az a sikerélmény a munkánkban, ha a beteg úgy tud meghalni, hogy úgy érzi, le tudta zárni az életét, ott van mellette a családja, és békében, nyugalomban tölti az utolsó napjait, heteit.” – Jakus Nikoletta, hospice nővér

„A méltóság kérdése az nem az elmúlással függ össze, hanem az egész életünkkel.”- Müller Péter, író

Segítse Ön is adója 1%-ával a Magyar Hospice Alapítvány munkáját!

Ez egy olyan támogatás, amely Önnek nem kerül semmibe, de hozzájárul a daganatos betegek egyénre szabott ingyenes ápolásához, fájdalomcsillapításához, a méltóság utolsó pillanatig való megőrzéséhez és családjuk lelki támogatásához.

 

 

Exit mobile version