Az éjjel-nappali edzőtermeké a jövő

nlc | 2013. Június 18.
Többé már az sem kifogás, hogy nappal nem érünk rá edzeni.

Az elfoglalt és/vagy kiszámíthatatlan életformát folytató emberek körében egyre népszerűbbek az éjjel is nyitva tartó edzőtermek. Tőlünk nyugatabbra sorra nyílnak a nonstop fitneszklubok, ahová akár az éjszakai órákban is betérhetnek edzeni a tagok, ha épp akkor támad kedvük, vagy csak akkor érnek rá. A legtöbb éjjeli vendég váltott műszakban dolgozó, vendéglátós, sofőr vagy diák, de akadnak köztük családanyák is, akik csak a gyerekek lefektetése után tudnak elmenni mozogni.

A termek éjszaka általában jóval kevésbé zsúfoltak, mint nappal, így azok is nagyon kedvelik a szolgáltatást, akik nem szeretnek tömegben edzeni.  Az éjszakai edzéseket általában nem személyesen, hanem videofelvételről irányítják az oktatók. Akadnak olyan klubok is, ahol egyáltalán nem tartózkodik személyzet, hanem a tagok kártya vagy egyedi azonosító kód segítségével tudnak belépni. Vészhelyzet, baleset esetére viszont segélyhívó gomb áll rendelkezésre.

A szakemberek szerint az éjszakai edzés egyáltalán nem veszélyes, és az alvási szokásokra sincs rossz hatással, sőt egyértelműen sokkal egészségesebb, mintha nem mozognánk egyáltalán.

Exit mobile version