Beavatás – de mibe is?

Maxima | 2013. Augusztus 28.
Nemrégiben óriási botrány lett abból, hogy a műszaki egyetemen teljes alakos képet és erkölcstesztet kértek a gólyatáborba jelentkezőktől. Pedig pár éve már egyáltalán nem az alkohol a legnagyobb sztárvendég ezeken a próbatételeken – hanem a szex.

Hol vannak azok az ezredfordulós évek, mikor összesúgtak a hátad mögött, ha összejöttél valakivel (lásd: csókolóztatok) a táborban? Vagy amikor a legizgalmasabb játék a sörivóverseny volt? Mert nem véletlen, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a gólyatábor szervezői kíváncsiak voltak… A lassan már orgiákká fajuló gólyatáborok jelensége ugyanis létezik.
Igaz, jogilag nem etikus a jelentkező gólyáktól teljes alakos képet és egy pszichológiai teszt kitöltését kérni, pláne ha utóbbi az erkölcsösség szintjét hivatott felmérni. A Griffor-kérdéssorban ugyanis például azt kell megválaszolnod, hogy beindít-e a nekrofília vagy a pedofília, vagy volt-e már részed aranyzuhanyban (pisiszex). Bár az egyetem hallgatói önkormányzata módosított a kiírásán, a lényeg lényeg maradt: a gólyabulik valóban eldurvultak. Utánajártunk a dolognak – hogy ne nagyon lepődj meg, másoddiplomásként mennyire más terepre érkezel. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ad tanácsokat ahhoz, hogyan kezeld a helyzetet, ha netán az utolsó nyári hétvégén lenne nálatok a buli, illetve ha anya vagy, mire készítsd fel a gyerekedet a következő szezonig.

Mi történhet?

„Ennyi férfi nemi szervet még sose láttam, mint a táborban – meséli Csibra Aletta, az egyik budapesti főiskola hallgatója. – Sokat nevettünk, ordítva szurkoltunk egymásért a játékokban, de úgy éreztem, minden a szex körül forog. A mi csapatunkban rajtam kívül mindenki ledobta még a melltartóját is. Én megfogadtam, hogy a ruháim rajtam maradnak, így rögtön kitűntem a tömegből, ami jót tett a népszerűségemnek. Egy-egy játék elején automatikusan kerültek földre a bikinifelsők és alsónadrágok. Ruhátlanul minden feladat elvégzése pluszpontot ért. Így irtó vicces látványt nyújtott a pasis kötélhúzó verseny, vagy amikor a lányok kockacukrot vezettek végig az orrukkal a srácok testén. Az esti bulik persze fergetegesek lettek.”

Tipp: kizárólag a saját erkölcsi normáidnak megfelelően vegyél részt a játékokban. De tartsd szem előtt, hogy az azért már ciki, ha pluszpontot kell kapnod, hogy végre felöltözz. A logikai játékoknál mutasd meg inkább, hogy nemcsak dögös vagy, hanem okos is. Az is ugyanolyan szexi, ha kreatívan vagy bevállalós – például egy Rihanna-szám eléneklésével vagy hastáncbemutatóval.

A határt te szabod

Az erotika a legtöbb suliban szerves része az újoncok beavatásának. A játékok sokszínűségének pedig csak a képzelőerő szab határt. Az egyik dél-magyarországi egyetem gólyatáborának nevüket nem vállaló szervezői odafigyelnek arra, hogy mindenki kedvére válogathasson a poénos, ügyességi vagy bevállalós próbák között. „Népszerűek a vizespólóversenyek vagy az olyan feladatok, ahol a srác a lány meztelen testéről nyalja le a tejszínhabot. Az extrém pontszerzés másik fajtája, amikor biztosra megyünk, hogy a gólyák viszontlássák a reggelit. A »pluszpontszerzők« elfogyasztanak fél liter sört, egy fej hagymát és egy flakon tejszínhabot, majd várjuk az eredményt…”

A HÖOK elítéli a megalázó feladatokat. Ha ilyet kapsz, legyél tisztában azzal, hogy semmit nem kell megtenned csak azért, hogy a közösségbe tartozónak érezd magad. Találd meg a neked tetsző feladatot, máskor pedig húzódj a háttérbe.

Ne általánosítsunk!

Persze nem mindenhol ilyen a történet. Páj Adrienn tavaly még gólya volt egy fővárosi egyetemen, idén pedig már a szervezők között tűnik fel. „Rengeteg szituációs játékot játszunk, hogy élesben már tudjuk, mi a teendő. Odafigyelünk arra, hogy az összes résztvevő jól érezze magát. A tojásvezetés egymás nadrágján keresztül és az ivós feladatok persze elengedhetetlenek. De inkább az önismereti játékokon van a hangsúly. Nálunk az egész egy óriási buli extrém mennyiségű alkohol és szex nélkül.”

Tipp: Ha figyelsz, a táborban sok infót begyűjthetsz. Aki hajnalban még ropja, ő lesz a házibuli-felelős. Aki jól tudja a napi programokat, ahhoz fordulhatsz, ha gondban leszel a leadandókkal. Legyél te az, aki a legtöbb gólya nevét megjegyzi, de dumálj felsőbb évesekkel is!

Te hallottál hasonló esetekről? A ti sulitokban ez hogyan zajlott? Vagy a gyerekeidében?

Így nem leszel megbélyegezve
A gólyatábor hivatalos feladata, hogy elindítsa a fiatalokat az egyetemi-főiskolai élet felé: terepet biztosít, hogy megismerjék egymást, beilleszkedjenek az új közösségbe. A nem hivatalos eszközöknek – mint olvashattátok – a csillagos ég szab határt. Azt mindig te döntöd el, hogy mit vállalsz be, de tartsd észben, hogy a viselkedésed meghatározza a későbbi helyedet a társaságban. Például ha…
➔ …rögtön porban fetrengősre iszod magadat, utána nehéz lesz bizonyítanod, hogy józanul is tudsz bulizni.
➔ …a tanárokkal is haverkodhatsz, azért vésd észbe, hogy a vizsgáknál nem veszik figyelembe, hogy nemrég pertut ittatok.
➔ …ha nem tombolod végig ezt a pár napot, akkor is szerzel ismerősöket. De sok fontos információról és meghívásról maradhatsz le, ha az elején passzív vagy. Legyél nyitott, de legyen józan eszed is!
Exit mobile version