Toszkán paradicsomleves
A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig “szezonja” van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nemcsak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen, langyosan, vagy akár melegen is, ez a leves úgy fantasztikus, ahogy van!
Hozzávalók
• 4 db száraz kenyér
• 1 db vöröshagyma
• 3 db fokhagymagerezd
• 7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)
• 1,5 dl zöldségalaplé
• 1 maréknyi bazsalikom
• 1 csipet só, bors
• 2 ek olívaolaj
• 2 ek parmezán
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel, és az olívaolajon fonnyasszuk meg (közben reszeljük hozzá a fokhagymát).
Öntsük fel a paradicsomlével, és a zöldségalaplével, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.
Tegyük tányérokba az apróra tépkedett kenyereket, locsoljuk meg kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal, szórjuk meg a parmezánnal, majd merjük rá a levest!
A menü további fogásainak receptjét – azaz a hamis brassóit csicsókából és csirkemellből, valamint a polentás túrógombócot – Chezsandra blogján találod.