Új zöldségfajta született: a brüsszeli kel

nlc | 2014. Március 19.
Keresztezték a kelbimbót a kelkáposztával: édeskésebb ízű, és még egészségesebb is lett, mint a kelbimbó.
A brüsszeli kel
A brüsszeli kel

Brit kertészek keresztezték a kelbimbót a lila fodros kellel, így jött létre egy új zöldség, a brüsszeli kel. (Azért brüsszeli, mert angolul a kelbimbót brüsszeli káposztának hívják.)

A zöldséget 15 év munkájával fejlesztették ki. Az ízében keveredik a kelbimbó kesernyés és a kelkáposzta enyhe, édeskés, “mogyorós” íze. Párolva, főzve, sütve, de akár nyersen, salátákban is fogyasztható, és állítólag kétszer annyi B6-vitamint és C-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos kelbimbó. 

Egyelőre csak limitált mennyiségben, az Egyesült Államokban árulják, de ősztől Európában is a boltokba kerülhet.

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version