Fogyasztó ételpárok: nem mindegy, mit mivel eszel

cafeblog/karcsusit | 2014. Március 20.
Vigyázat, nem mindegy, mit mivel eszel! Lehet, hogy egy étel önmagában nem is hizlaló, de ha rosszul kombinálod, mégis az lesz. Ez fordítva is igaz lehet.
A  zsír fontos tápanyag, azonban a hizlaló hormon a sertéssült zsírmolekuláit egyből a zsírsejtekbe küldi és bezárja őket oda. Ez nem történik meg, ha a tészta teljes kiőrlésű lisztből készül. Alacsony GLYX értéke békén hagyja az inzulint, és gondoskodik róla, hogy a zsírok az izomsejtekben energiává égjenek el.
  • Kerüljük a zsíros élelmiszereket “gyors”  szénhidrátokkal.
  • Gyors szénhidrátokkal csak zsírszegény élelmiszereket fogyasszunk, mint pl. burgonyát  tőkehallal, fehér rizst zöldségekkel vagy garnélával.

A zsírok jó és rossz tulajdonságairól a Karcsúsít blogon olvashatsz, ugyanitt egy szuper táblázatot is találsz, ahol megnézheted, mit mivel érdemes enni.

Exit mobile version