Túrófasírt – böjtre vagy csak úgy

cafeblog/atetovaltlanykonyhaja | 2014. Március 21.
Ha tartod a húsvéti böjtöt, vagy ha csak valami újdonságra vágysz, próbáld ki ezt a fogást! Bloggerünk receptje mindenképpen jó választás.

A nyúlünnepet megelőző böjtöt nagyon kevesen tartják. Pedig ennek volt értelme a régi időkben. A tél tele volt disznóvágással, nagy lakomákkal, viszont munka a nagy hideg miatt még nem volt sok. Kellett a gyomornak egy kis pihenés, emiatt volt a 40 nap húsmentesség (most már tisztában vagyunk vele, hogy nem a hús a legnagyobb ellenség, de próbálkozásnak nem volt rossz).

A következő étel teljesen beleillik ebbe az időszakba. Többféle zöldség található benne, mégis különleges az íze és laktató (én a szénhidrátcsökkentett lisztet használtam, de nem muszáj):

Túrófasírt kétféleképp, medvehagymás krumplipürével

Hozzávalók:

500 g sovány túró

1 kis fej lila hagyma

Fél csokor petrezselyem

Fél kk. római kömény

10 dkg reszelt sajt

1 tojás

Só, bors, szerecsendió

Liszt

Olaj a sütéshez

Fél sütőtök

60 dkg burgonya

Ízlés szerint tej, vaj

1 csokor medvehagyma

Az elkészítésről A tetovált lány konyhája blogon olvashatsz.

Exit mobile version