Krumpli helyett édesburgonyát!

cafeblog/anyawellness | 2014. Március 25.
Nem krumpli, nem hizlal, mi az? Igen, az édesburgonya! Több okból is érdemes kipróbálni, tudj meg róla többet bloggerünk segítségével.
Krumpli helyett édesburgonya!

Hazánkban nem nagyon ismert, pedig trópusi eredete ellenére Magyarországon is termesztik. Eredeti neve batáta, magyarul a megtévesztő édesburgonya nevet kapta, pedig semmiféle rokonságban nem áll a krumplifélék családjával, és az íze sem hasonlít hozzá. A burgonya gumója a szár módosulása, míg az édesburgonya a gyökéré.

Tény, hogy külsőleg valóban hasonlítanak, bár az édesburgonya inkább hosszúkás alakú. Két fő fajtája közül az egyik lilás húsú ennek íze a gesztenyéhez hasonlít. A másik fajta narancssárga húsú és sárgás héjú, ez inkább sütőtök ízű.

 

Miért jó, mit készíthetsz belőle, és hol szerezheted be? A teljes cikkért látogasd meg az Anyawellness blogot.

Exit mobile version