Válaszd a hozzád illő edzésformát!

cafeblog/fitneszanyu | 2014. Április 22.
A közhiedelemmel ellentétben nincsenek jó vagy rossz edzésformák. Sokféle módszerrel fejleszthetjük az izomerőt, és csak a személyes célok és ízlés döntik el, hogy melyik lesz a nekünk való!

Bizonyos eszközök a maximális erőt fejlesztik, növelve ezzel az izmok keresztmetszetét, látványos erősödésre szolgálnak. Más eszközök hatékonyan erősítik a core-izmokat, vagyis stabilizáló mélyizmokat. Mindegyik eszközrendszenek megvan a maga előnye, érdemes többfélét kipróbálni, bevetni az alakformálás érdekében!

Saját testsúlyos erőgyakorlatok

Mindenki számára elérhető eszköz, és a legtöbb gyakorlatnak van kezdő-haladó változata. Nagy előnye, hogy általában több izomcsoport dolgozik egyszerre, tökéletesen megtanulhatjuk uralni a testünket.

 

Súlyzós edzés

A gravitációt kihasználva, kondíciónknak megfelelően kiválasztott súllyal edzhetünk egyszerre vagy több izomcsoportra. Nagy előnye, hogy végtelen számú súlyzós gyakorlat létezik kézi súlyzóval vagy kétkezes rúddal. Lányoknak is kötelező!

 

Súlyterheléses gépek

A kábelnek köszönhetően megváltozik a súlyerő iránya, immár nemcsak a gravitációt használhatjuk ki az edzéseken. Nagy előnye, hogy kondíciónknak megfelelően minimalizálható vagy maximalizálható a terhelés.

 

És mi a helyzet például az elasztikus ellenállással és a funkcionális eszközökkel? A teljes cikket a Fitneszanyu blogon találod.

Exit mobile version