Zabkása házilag

Caféblog/petrablogja | 2014. Április 22.
Miután bloggerünk rengeteg erre buzdító reklámot látott a tévében, úgy gondolta, elkészíti a saját zabkásáját. Nézzük, hogyan!

Pofonegyszerű recept: vegyél zabpelyhet (lehetőleg ne durva szeműt, kapható lágy szemű is, sőt zabkorpa is, ezek a jók) és bízd rá magad a fantáziádra.

Az alaprecept a következő:

3 evőkanál zabpelyhet áztass be 3 dl tejbe. Hagyd állni egy picit, a gyomrod korgásától függően 5-10 percig. Lassú tűzön forrald fel az egészet, folyamatos kavarás mellett, nehogy leégjen a tej. Megpuhul, megduzzad tőle a zabpehely.

Ez a zabkása. És innentől már tiéd a terep!

Hogyan variálhatod? Petra blogján remek ötleteket találsz.

Exit mobile version