A legtutibb 3 módszer a szőrtelenítéshez

cafeblog/mieletmodunk | 2014. Május 29.
Ma már sokféle szőrtelenítési módszert ismerünk, kezdve a cérnás változattól a lézeresig, de a legnépszerűbb még mindig a gyanta, az epilátor és a borotva használata. E három módszer körül rengeteg tévhit is kering. Bloggerünk megpróbál rávilágítani a technikák hatékonyságára és lényegére.

Borotva

Talán a legkézenfekvőbb, legkényelmesebb és legegyszerűbb módszer az összes közül. De annyira nem szép és nem jó a dolog, mert a kívánt eredmény nem sokáig tart, a sima pihe-puha felület hamar elvész. Mert a pengék a bőr felett vágják ketté a szőrszálakat, tehát meg sem közelítik a szőrtüszőket. Mivel nem tépi ki tövestül a szőrt, ezért hamar vissza is nő. Sokan azt vallják, hogy a visszanövő szálak erősebbek, vastagabbak lesznek, márpedig ez nem igaz. Adott számú szőrtüszővel rendelkezünk, ami a borotválás miatt nem lesz több, sem erősebb. Mégis miért tűnnek erősebbnek a visszanövő szálak borotválás után, mint gyantázás után? Mert gyantázás után lassabban nőnek vissza a tövestül kitépett szálak, több idejük van kopni, ellenben a borotvapenge csak kettévágja azokat, és már egy nap után is a felszínre bukkannak.

Tipp: A meleg víz felpuhítja a szőrszálakat, így fürdés, zuhanyzás után, alatt végezzük ezt a műveletet.

Gyanta

Rengetegféle gyanta létezik már: zselégyanta, hideg gyanta, hagyományos, stb. Talán a meleg gyanta valamivel eredményesebb a hideg gyantánál. Nem szükséges kozmetikushoz menni, ha a gyantázás mellett döntünk. A használatának lényege: a gyantát melegítsük fel, majd a megtisztított, száraz felületre kenjük a gyantát a szőrnövekedéssel megegyező iránya. Simítsuk rá a lehúzó csíkot úgy 3-4 alkalommal, majd egy hirtelen mozdulattal, most már a szőrnövekedéssel ellentétes irányba kapjuk le. Olajos kendővel távolítsuk el a maradék gyantát. Nem nagy ördöngösség, és az eredmény akár hetekig is tarthat, valamint egy idő után ritkulnak a szőrszálak. Hátránya, hogy a bőrnek nem tesz túl jót, ahogyan eltávolítjuk a csíkot, pláne érzékeny bőrűeknek, akiknek emiatt ki is pattoghat, vagy az érintett rész bepirosodhat, esetleg érzékennyé válik.

Tipp: Gyantázás előtt hintőporozzuk le a szőrteleníteni kívánt területet, így a gyanta jobban meg tud tapadni.

Tipp: Miután elvégeztük, nyugtassuk meg a bőrt valamilyen illóanyagmentes olajjal vagy testápolóval.

És mi a helyzet az epilátorral? Tudd meg a Mi életmódunk blogról!

Exit mobile version