Mit jelent az üres kalória?

cafeblog/karcsusit | 2014. Június 03.
Fontos tudnunk, hogy vannak olyan élelmiszerek, amik sok kalóriát, viszont csak igen kevés létfontosságú elemet, tehát ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint juttatnak be szervezetünkbe.

Tápanyagsűrűség: A  táplálkozástudomány egy élelmiszer vitaminjainak, ill. ásványainak arányát a kalóriához képest az ún. “tápanyagsűrűségben” határozza meg.

Magas vitamin,  ásványianyag- és nyomelemsűrűséget mondhat magáénak a brokkoli, egy sor egyéb fontos antioxidáns elemmel (karotionidok) és további fontos másodlagos növényi anyagokkal kiegészülve.

A cukor tápanyagsűrűsége maga a  nulla.

Mi az az ORAC-módszer, és mit vizsgálnak vele? Tudd meg a Karcsúsítunk blogrol!

Exit mobile version